Maktdemonstrasjon av Bækkelaget

Bækkelaget- Tertnes 29- 20. - Vi har fått tilbake seiersviljen, presterte årsbeste og har tro på seriegull, sier BSK-kaptein Siv Heim Sæbøe til Dagbladet etter gårsdagens maktdemonstrasjon i Ekeberghallen.

Grunnlaget ble lagt gjennom et tett og tøft forsvarsspill.

- Den som vinner duellene, vinner også kampen. Særlig det første kvarteret gikk alt på skinner. Bedre har vi ikke spilt denne sesongen, sier Siv Heim Sæbøe.

Lett for Cecilie

I fjor tapte Bækkelaget hjemmekampen mot Tertnes. Det skulle ikke skje igjen.

- Skal vi vinne toppkampene, må forsvarsspillet sitte. I førsteomgangen (15- 7) var forsvaret helt glimrende. Da var det lett å være keeper, sier Cecilie Leganger etter en ny storkamp mellom stengene.

Selvtillit

Sorina Teodorovic ble toppscorer for BSK med ni mål.

- Før kampen trodde vi det ville bli tøffere enn da vi slo Tertnes 31- 27 i Bergen. I stedet ble kampen i går mye lettere. Først og fremst fordi vi tenkte positivt og hadde selvtillit, sier Sorina Teodorovic.

Vinnerkultur

BSK-trener Frode Kyvåg tror laget hans både avanserer i Champions League, og tar seriegullet.

- Vi har vinnerkultur, og spiller oss i form. Fortsetter vi slik, tror jeg vi slår Motor Zaporoshe både i søndagens hjemmekamp i Ekeberghallen, og på bortebane i Ukraina. Vi tar også Krim Electa hjemme. Da er vi videre i Champions League. Etter at Larvik har vært på besøk 18. april, er vi seriemestere, sier en optimistisk Frode Kyvåg.

- Helsvart

Bækkelaget sjokkåpnet, og ledet 8-1 før det var spilt ti minutter.

- Da tapte vi kampen. Selv om vi hevet oss etter hvert, ble det en helsvart kveld, sier en skuffet Tertnes-kaptein Kjersti Grini.