VILL JUBEL: Samir Nasri og Pablo Zabaleta feirer etter at førstnevnte har sendt Manchester City i ledelsen mot West Ham. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix
VILL JUBEL: Samir Nasri og Pablo Zabaleta feirer etter at førstnevnte har sendt Manchester City i ledelsen mot West Ham. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB ScanpixVis mer

Maktdemonstrasjon av City da ligagullet ble sikret

West Ham sjanseløse.

• Manchester City - West Ham 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Manchester City er seriemestre i England etter å ha slått West Ham 2-0 i siste serierunde.

- Det er en fantastisk følelse, nesten ubeskrivelig. Det går nok opp for meg om en time eller to. Først og fremst er jeg glad på managerens vegne. Han har gjort en fantastisk jobb, og vært helt rolig hele sesongen. Vi fortsatte å male på og spille vårt spill, sier Samir Nasri til Sky Sports. 

- Jeg er veldig glad for å være mester, sier er noe mer ordknapp, men minst like lykkelig Sergio Agüero i det samme intervjuet. 

Premissene før kampen på Etihad var enkle: Hjemmelaget trengte poeng for å vinne Premier League, mens gjestene fra West Ham ikke hadde annet enn æren å spille for. 

Vertene styrte kampen fra avspark. Den første muligheten var det David Silva som fikk etter drøyt ti minutter. Spanjolen dro til på hel volley inne i West Ham-feltet, men ryggsekken var litt for stor, så avslutninga gikk over målet.  

Fransk åpning Manchester City hadde ballen hele tida, mens West Ham ble presset lengre og lengre inn i egen målgård. Bortsett fra Silva-sjansen, et par halvfarligheter på cornere og to straffesituasjoner, maktet ikke de lyseblå å skape nok målsjanser.  

Litt over halvveis ut i omgangen var ballinnehavet på 75-25 i favør hjemmelaget. 

Men så, fem minutter før pause, tok Samir Nasri ansvar. Franskmannen fikk ballen av Yaya Touré, og brukte et par touch før han bestemte seg for skyte i en åpning mellom to West Ham-forsvarere. Nasri fikk godt treff fra 20 meter, så selv om Adrian var bortpå ballen, kunne han ikke å hindre den i å snike seg inn i det høyre hjørnet.

Seriemesterne fra 2012 fortsatte kjøret etter scoringa, og det var som om en byrde var løftet fra skuldrene deres.

Sjansene ble stadig større fram mot pause, men ingen så store som den like før dommeren pekte på garderoben for halvspilt kamp.

David Silva fikk ballen inne i West Ham-feltet, vendte opp på en femøring og dro til. Skuddet gikk via et West Ham-bein og på innsida av krysstverrliggeren og ut. Dermed pause på 1-0 til Manchester City.

Punktum finale I andreomgang åpnet West Ham friskt, og var faktisk gode - i to minutter.

Da fikk vertene en corner fra venstre. Inne i feltet fikk Edin Dzeko en fot på ballen, som deretter landet rett foran Vincent Kompany. Belgieren trengte ikke gjøre annet enn å beine kula i kassa fra kloss hold - og da var ligagullet så godt som sikret.

Pellegrinis menn jaget det tredje målet.

Nærmest kom Sergio Agüero, som etter snaut 70 minutter fikk alle sjansers mor på åpent mål fra fire meter. Argentineren klarte imidlertid ikke å stokke pailabbene, og avslutninga gikk rett i fanget på Adrian.

Seinere fikk Nasri en stor mulighet til å legge på til 3-0. En opplagt Adrian i West Ham-buret hindret ham i det, uten at det la noen demper på gleden for franskmannen, som seinere ble kåret til banens beste spiller av en lokal jury.

Det endte 2-0, og dermed er Manchester City vinnere av Premier League 2013/2014.