Friidretts-EM i Sandnes

Maktdemonstrasjon av Jakob (18)

Viste seg fram for hjemmepublikummet.

VANT: Jakob Ingebrigtsen.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VANT: Jakob Ingebrigtsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Jakob Ingebrigtsen ble nylig stemt frem som månedens utøver i Europa for juli, og var storfavoritt på 1500-meteren i Sandnes lørdag ettermiddag.

Det er ikke hver dag at løpestjerna kan sove hjemme i eget hus, og rusle ned til friidrettsbanen for å konkurrere på øverste nivå, men under lag-EM fikk han vist fram kunstene for hjemmepublikummet.

Jakob la seg bakerst i feltet fra start av, men jobbet seg sikkert forbi konkurrentene etter hvert. Med 600 meter igjen av løpet la nordmannen seg i tet, og viste hvilke krefter han besitter. På den siste runden satte han opp farten, og på oppløpet var samtlige av konkurrentene sjanseløse.

Noen få minutter tidligere på dagen, sørget storebror Filip Ingebrigtsen for mer jubel for hjemmepublikummet. Han var overleget på 5000-meteren, en distanse han også skal løpe i friidretts-VM i månedsskiftet september/oktober.

- Begge gutta har gjort jobben sin og vel så det, og sanker de poengene de skal for Norge. Det blir mer spennende med Henrik i morgen, sa Gjert Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Seier til Iuel, Grøvdal og Hynne

Ingebrigtsens seier var Norges fjerde for dagen i Sandnes. Tidligere lørdag hadde tre kvinneutøvere også gått til topps.

Hedda Hynne var raskest på 800-meteren i Sandnes lørdag. Hun kom i mål på tiden 2.09,94.

Karoline Bjerkeli Grøvdal var raskest på 3000 meteren på tiden 9.45,20. Tidligere lørdag løp Amalie Iuel raskest i finalen på 400 meter hekk-finalen. Hun vant på tiden 55,80.

- Det er en veldig deilig følelse å ta med videre i sesongen. Det er lenge til VM, så jeg skal ta med meg denne seieren og nyte den, sa Iuel.

Kjemper om opprykk

Ezinne Okparaebo ble nummer fem på 100 meter. I herrefinalen på 400 meter hekk ble Joachim Sandberg nummer sju på tiden 52,07. Yasmani Copello (Tyrkia) vant. Samuel Kashafali ble nummer fire i sin 100-meterfinale.

Norge kjemper i helgen om opprykk fra 1. divisjon til superligaen, som er øverste nivå. Norge stiller med sine beste utøvere, bortsett fra Karsten Warholm som står over på grunn av sykdom.