Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maktdemonstrasjon av Rosenborg

Effektive Rosenborg er fortsatt storebror i norsk eliteserie, og demonstrerte sin makt ved å slå Molde 2-0 i kveldens toppoppgjør. Det hjalp lite at Molde lå over i banespill og produserte flest sjanser. Målene som teller, og der var RBK best.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er det meste som normalt i eliteserien. Rosenborg har inntatt sin faste plass i toppen, kanskje for godt. Molde er ingen utfordrer til seriegullet så lenge laget ikke scorer mål på opplagte sjanser. Det er synd når nesten alt annet fungerer så godt som det gjør for dette Molde-laget.

Lett var det ikke å overliste Rosenborgs gode forsvar, og Molde var også uheldig med stang-ut og utrolige redninger på strek av Rosenborgs midtstoppere.

Men etter 12 opplagte målsjanser er det umulig å skylde bare på uflaks og gode RBK-stoppere. Rosenborg på sin side hadde sju sjanser, og laget to mål.

Fint-folk

Det var høy temperatur, stort tempo, mange sjanser og veldig my e god fotball på Molde stadion. Publikum var i høy grad med, og blant de nesten 13 000 på tribunene i Molde satt også mye fint-folk. Både statsminister Bondevik, landbruksminister Gjønnes, Røkke og Gjelsten var på plass i tillegg til et 20-talls agenter fra England, Italia og andre europeiske fotballnasjoner. Trolig fikk de notert noen navn på blokka etter dette oppgjøret.

Molde hadde overtaket fram til Rushfeldt satte inn Rosenborgs første mål etter 26 minutter. Det kom på en kontring etter at Moldes Trond Andersen førte ballen fram mot midtbanen og ble taklet. Han så ut til å stoppe opp i påvente av at dommeren skulle blåse frispark, men det skjedde ikke. I stedet brukte Jan Derek Sørensen og Sigurd Rushfeldt noen få sekunder på å gi Rosenborg ledelsen.

Utspilt

Det var også Rushfeldt som la på til 2-0 i slutten av omgangen, etter et klassisk RBK-angrep der flere spillere kunne ha scoret. Molde-forsvaret var helt utspilt, og Pål Lydersen var sårt savnet.

Både Sigurd Rushfeldt og Runar Berg spilte en toppkamp for Rosenborg. Det gjorde også midtstopperne Erik Hoftun og Bjørn Otto Bragstad.

Hos Molde var det midtbanen som fungerte best. Daniel Berg Hestad leverte årsbeste, og Odd Inge Olsen viste seg også langt mer fram enn i tidligere kamper denne sesongen. Også Karl Oskar Fjørtoft gjorde en fin kamp for Molde.

(NTB)