- Maktdemonstrasjon

Med en kropp full av slim og antibiotika sjokkerte Thor Hushovd seg selv da han smadret konkurrentene i en ny massespurt.

Fjerdeplassen på fjelletappen var sterk nok i seg selv. Men med tanke på Hushovds helsetilstand, var den bare sinnssykt imponerende. I lys av at gutten kvelden før ble satt på en akutt antibiotika-kur, var gårsdagens sprintprestasjon kanskje like stor som etappeseieren sist søndag.

-  Ja, det var en rå maktdemonstrasjon, sier Hushovd.

Og legger til:

-  Jeg hadde aldri i verden trodd jeg skulle greie det da jeg sto på startstreken før etappen. Da var målet bare å komme i mål.

-  Sterkest

Men på ekte hardhausvis syklet han av seg de verste plagene underveis på den drøye 16 mil lange etappen.

-  Jeg ble bedre og bedre utover i løpet, men jeg fikk noen skikkelige hostekuler etter hver eneste bakke. Men da fikk jeg hostet opp det verste av slimet også. Og da spurten kom, så følte jeg meg sterk nok til å tråkke til spurtseieren ga ham en ny dose sjøltillit.

-  Jeg vet ikke om jeg vil si at jeg er den beste spurteren i verden. Det er vel som Stuart O'Grady sa til meg, at jeg er den sterkeste spurteren, men at Robbie Mc-Ewen er den kvikkeste. Vi har litt forskjellige kvaliteter.

På båttur

Hushovd tok tre poeng på Mc-Ewen som fortsatt leder kampen om den grønne spurt-trøya. Erik Zabel er nummer to, med nordmannen halsende bak på tredjeplass. I dag sykler Thor for nye spurtpoeng på to innlagte spurter før klatringen starter.

-  Hvis feltet er samlet, skal jeg få laget til å kjøre for meg, sier Thor, som ser lyst på de kommende dagene.

Han synes ikke det er vanskelig å motivere seg til blodslitet på sykkelen.

-  Nei, særlig ikke så lenge jeg ligger godt an i kampen om den grønne trøya.

Men da han slet som verst med bryst og halsproblemene på onsdagens etappe, så innrømmer Hushovd at motivasjonen nærmest var fraværende.

-  Ja, huff, da hadde jeg tankene på steder der de ikke skulle være, humrer han.

-  Hvor da?

-  Tja, he, he. Hodet mitt var ikke i Frankrike. Det var hjemme i Grimstad, på båttur.  Kurt Asle Arvesen har slitt med smerter etter velten onsdag, men prøvde seg med et brudd tidlig på etappen, men luntet i mål et stykke bak hovedfeltet som han slapp 15 kilometer før slutt.

-  Jeg angrer på det. Noen få mil ut på etappen forsøkte jeg å klemme til og stikke av fra feltet. Det kostet mer enn det smakte, sier Arvesen til NTB.

IMPONERTE IGJEN: Thor Hushovd slår alle i hovedfeltet i spurten og tar fjerdeplassen på fjelletappen. - Jeg hadde aldri i verden trodd jeg skulle greie det da jeg sto på startstreken før etappen, sier Thor.