Ankerduellen: Klæbo, Northug eller Krogh?

Maktkamp mellom Northug, Klæbo og Krogh: - En intern fight

I tur og orden har Petter Northug, Finn Hågen Krogh og Johannes Høsflot Klæbo løst rollen som Norges ankermann i mesterskap til toppkarakter. Alle vil ha ansvaret i vinter.

ANKERANSVARET: Finn Hågen Krogh, Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug vil alle være Norges ankermann på VM-stafetten i Seefeld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ANKERANSVARET: Finn Hågen Krogh, Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug vil alle være Norges ankermann på VM-stafetten i Seefeld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): VM i Sapporo i 2007, VM i Liberec i 2009, VM i Holmenkollen i 2011, VM i Val di Fiemme i 2013 og VM i Falun i 2015 er den enestående rekka hvor Petter Northug har gått Norge inn til stafettgull på lekent og overbevisende vis.

I VM i Lahti 2017 gjorde Finn Hågen Krogh - i Northugs fravær - det på sin like imponerende måte, med enormt mot og rå kraft i duellen mot den daværende kongen Sergej Ustjugov.

I OL i Pyeongchang denne vinteren overtok Johannes Høsflot Klæbo - i fraværet til Krogh og Northug - ansvaret som Norges ankermann, da han parkerte Denis Spitsov og lekte seg inn til et etterlengtet norsk stafettgull i OL-sammenheng.

Nå er alle disse tre friske og raske og på samme lag, nemlig sprintlandslaget. Dermed går det mot en intern duell innad i laget mellom disse tre kompisene om hvem som skal bli Norges ankermann i VM i Seefeld i 2019.

Selv om Klæbo har de beste kortene akkurat nå, mener han denne interne kampen er åpen.

- Statistisk sett er Petter veldig god på stafett og i mesterskap. Om han finner tilbake til nivået han har vært på, er han absolutt en kandidat igjen, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer