Norsk sykkelekspert:

- Maktmisbruk

Under starten av årets 8. etappe av Tour de France, satte Tadej Pogacars UAE seg foran og sperret flere bruddforsøk. Det fikk Mads Kaggestad til å reagere.

REAGERER: Mads Kaggestad. Foto: Espen Solli / TV 2
REAGERER: Mads Kaggestad. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manøveren ble satt i gang like etter at gruppe på tre ryttere kom seg løs fra hovedfeltet etter starten i franske Dole. Årsaken var at lagets kaptein og sammenlagtleder, Tadej Pogacar, gikk ned i en massevelt tidlig på etappen.

I TV 2s studio freste sykkelekspert Mads Kaggestad.

- Jeg synes det er «harry». Det bør ikke skje. Jeg synes det er maktmisbruk av de store lagene å holde på sånn, tordnet Kaggestad, før han fortsatte:

- Hvis de har lyst til å angripe, så må de få lov til det. Det skal ikke være fysiske begrensninger hvis noen ønsker å angripe. Det er helt feil måte å gjøre det på.

Sammenlagtleder Tadej Pogacar gikk tidlig i bakken under etappen, men var trygt plassert i hovedfeltet da laget valgte å bruke hele bredden i front.

Med litt over 130 kilometer igjen av etappen ligger Mattia Cattaneo, Fred Wright og Frederik Frison i brudd. Trioen har drøye tre minutter ned til hovedfeltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer