Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mål- og sjanseshow endte uavgjort

Episk byderby mellom Everton og Liverpool.

 STOPPET:  Everton hadde ikke scoret på fem timer og 36 minutter før Philippe Coutinho åpnet målshowet som Everton og Liverpool bød på i ettermiddag. Foto:AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
STOPPET: Everton hadde ikke scoret på fem timer og 36 minutter før Philippe Coutinho åpnet målshowet som Everton og Liverpool bød på i ettermiddag. Foto:AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Begge byderbyene mellom Everton og Liverpool i fjorårssesongen endte begge uavgjort.

Tre mål før det hadde gått tjue minutter viste at det i alle fall ikke skulle bli en kjedelig affære i hatoppgjøret - for det ble virkelig et byderby for historiebøkene.

Everton hadde ikke, ifølge Opta, sluppet inn mål på 5 timer og 30 før kampen. Men allerede etter seks minutter sørget Philippe Coutinho for at det stoppet der.

Kortvarig jubel På corner fra Steven Gerrard gikk ballen via Luis Suarez og Leighton Baines - før den endte opp hos Coutinho - som enkelt kunne sette ballen i mål med vrista.

Men nesten før Liverpool-jubelen hadde fått lagt seg, hadde Everton utlignet.

I det åttende minutt får Ross Barkley sendt ballen til Miralles inne i feltet - sistenevnte banket ballen opp i nettaket fra skrått hold - til utligning for hjemmelaget.

Ifølge Opta er det første gang i Premier Leagues historie at begge lag har scoret før ti minutter har gått i et Merseyside-derby.

Suarez-perle Men underholdningen i første omgang var slettes ikke over av den grunn.

For Liverpool fikk nok et mål - før det hadde gått tjue minutter.

I det 19. minutt tråkker Gareth Barry på vrista til Luis Suárez, noe som ga de røde frispark rundt 25 meter. Det tok Suarez selv - og for en perlescoring!

26-åringen fant en liten åpning i muren, og fikk pirket den forbi, og curlet ballen inn i høyre hjørnet - rett forbi fingerspissne på Tim Howard.

Luis Suarez ble også felt seinere i omgangen, men denne gangen av en styggere karakter. Mirallas taklet 26-åringen med knottene rett i låret, noe som førte til at Liverpool-spissen ble liggende en stund, mens Everton-spilleren bare ble straffet med gult kort. En haltende Suarez kom innpå igjen og spilte kampen ut.

Lukaku-show I andre omgang skulle Joe Allen økt ledelsen for Liverpool - men greide på mystisk vis å heller sette ballen utenfor - istedet for å plassere den enkelt i høyre hjørne.

Etter 71. minutter fikk Lukaku endelig uttelling for sine mange sjanser. Mignolet måtte gi retur på frispark fra Everton-spissen. Returen ender til slutt hos Lukaku igjen, som fyrte av fra åtte meter - til 2-2.

Minutter senere var Luis Suarez nær ved å gi Liverpool ledelsen igjen, men headingen gikk rett i keeper Tim Howard.

Men så var Lukaku der igjen. På corner raget Everton-spissen høyest i feltet, og headet inn 3-2-ledelse for hjemmelaget.

Og da det så ut til å kunne ende med seier for Everton dukket selvfølgelig Liverpool opp igjen.

I det 88. minutt var det Daniel Sturrigde som skulle vise fansen på Goodison Park at man ikke skal juble for tidlig - da han headet inn utligningen til 3-3.

Tross flere store Liverpool-sjanser i sluttminuttene endte det som i begge fjorårets byderbyer - med poengdeling.

 UTLIGNINGEN:  Romalu Lukaku sørget for 2-2-utligning for Everton. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix
UTLIGNINGEN: Romalu Lukaku sørget for 2-2-utligning for Everton. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media