Mål-Mons traff blink

BERGEN (Dagbladet): Brann- Lillestrøm 2-0. Tettere opp i krysset er det ikke mulig å få en ball enn det Mons Ivar Mjelde (31) demonstrerte mot Lillestrøm i går kveld. Han er i mye bedre slag enn han var ved seriestart i fjor. - Jeg er veldig optimistisk, sier han.

Etter 14 dager i sola i Spania har overskuddet kommet tilbake i Brann-kroppene. De førte hele kampen mot Lillestrøm i går, og vant fortjent med to mål.

Mål-Mons Mjelde tok imot en lang og høy ball fra Egil Ulfstein i siste spilleminutt av første omgang. Han snudde seg rundt og traff med høyreslegga 18 meter fra mål.

- Jeg er ikke så godt vant med fine mål. Det var enormt gøy å treffe så perfekt, sier han.

- Hurtig spill

Likevel har Branns måljeger truffet målet jevnt og trutt i treningskampene. Han har funnet seg godt til rette sammen med Kjetil Løvvik på topp i Branns angrep.

- Vårt varemerke i år skal være hurtig spill i lengderetningen. Det skal bygges opp med stor bevegelse slik at ballfører hele tida har noen å spille til. Jeg tror det kan bli underholdende for publikum, i alle fall hvis vi får til det vi vil, sier Mjelde.

Brann scoret sitt andre mål etter den modellen Mjelde beskriver. Morten Pettersen var i fart og ble spilt gjennom på venstresida. Han sendte ballen langs grastustene og forbi Magnus Kihlstedt.

- Respekt

Tidligere Brann-trener og nå spillerutvikler i Lillestrøm, Hallvar Thoresen, sier at hans unge gutter hadde for stor respekt for Brann.

- De er ikke vant med å få så stor oppmerksomhet fra media og publikum som det var her på Kronsminde.

- Brann var klart bedre enn oss, men når serien starter, forventer jeg også større aggressivitet i vårt lag, sier Thoresen.

<B>TRAFF GODT:</B> Mons Ivar Mjelde traff innenfor vinkelen i går. Det lover godt for Brann før seriestart mot Moss.