Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mål og sirkus

SEEKIRCHEN (Dagbladet): FC Seekirchen- Valencia 0- 7. En treningsstinn John Carew scoret i debuten for Valencia. Med krampe i begge leggene scoret han spanjolenes sjuende mål på overtid. Etterpå var det klart for sirkus Carew.

Etter kampslutt var nemlig Carew den mest omsvermede på det stjernspekkede Valencia-laget.

- Kjempegøy å score. Debuten var kos, skjorta kler meg også, ler Carew omringet av en haug små autografjegere.

Stjernespiller

Den østerriske TV-stasjonen ORF hadde også sin hovedhistorie på Carew, som over høyttalerne på stadion ble introdusert som den «nyinnkjøpte stjernespilleren fra Rosenborg og det norske EM-laget». Men scoringen satt langt inne for Carew. Først ett minutt på overtid fant han nettmaskene.

- Jeg fikk krampe allerede etter ett kvarter, så jeg fikk ikke løpt så mye. Jeg greide å strekke ut innimellom så det gikk greit, sier han til Dagbladet.

Målet var bra. Et innlegg mot Carew traff tverliggeren. Først stusset ballen forbi foten hans. Men Carew nådde ballen, fikk snudd seg og lirket ballen i en lekker tunnel på keeperen og i mål.

- Følte ikke noe press på å score, men det er greit å gjøre det.

Hardkjør

Og det er ikke rart Carew fikk krampe. Tidligere på dagen hadde han vært gjennom en knallhard løpeøkt med åtte kilometer intervalltrening.

- Vi løp fire ganger to kilometer med tre minutters mellomrom. Første tokilometeren måtte vi løpe på 7,20 minutter. Den andre på 7,10. Den tredje på 7 blank, før vi måtte ned på 6,50 på den siste. Det er fort, altså, og jeg måtte ha hjelp av fysio'n for å tøye ut krampa etter den tredje, ler Carew.

Valencia ligger i treningsleir i østerrikske Salzburg, og kjører tre økter om dagen. Carew stortrives.

- Vi trener mye med ball. Bare øvelser med en og to touch. Det er dritgøy.

Hard kamp

Carew vil ikke få det lett med å erobre en av de to faste spissplassene på Valencia. Nylig kjøpte klubben Zlatko Zahovic og Alonso.

- Dessuten har vi Angulo fra før. Han er kjempegod, sier Carew.

- Så det blir vanskelig å spille fast plass?

- Ja. Jeg får nok starte en del kamper, men må regne med å bare være innbytter også.

- Har du fått god tilbakemelding fra treneren?

- Det har gått bra på trening, men treneren snakker lite engelsk, så det er ikke mange ordene jeg har fått prata med han, smiler Carew ubekymret.

I STØTET: John Carew viste at han har noe å bidra med i Valenciatrøya.
SIRKUS OG KAOS: John Carew var veldig populær blant autografjegerne etter kampen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media