Mål rett før og rett etter pause avgjorde

TROMSØ (NTB): Tromsø hadde brukt VM-oppholdet best og slo et tafatt Kongsvinger-lag 3-0 i dag. Hjemmelaget avgjorde kampen med mål på svært viktige tidspunkter i kampen og rykket en plass opp på tabellen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Men Tromsø kunne ledet med flere mål ved pause enn Tryggvi Gudmundssons ene fulltreffer. Marko Tuomela burde ha scoret, men finnen klarte ikke å overliste Ole Arvid Langnes. Gjestene fra Kongsvinger hadde kun noen få alvorlige forsøk mot Tromsø-målet.

Islendingen Gudmundsson sto for kveldens prestasjon da han driblet av tre KIL-forsvarere og ordnet 1-0 minuttet før sidebytte. Scoringen ga hjemmelaget selvtillit og ro før andre omgang.

Kongsvinger forsøkte seg de ti første minuttene av andre omgang, men Bjørn Johansen punkterte kampen da han økte til 2-0 på et langskudd etter ett kvarters spill.

Kunne vært med

- Vi var heldige og fikk scoringene på gunstige tidspunkt. Det første like før pause og det andre når de var på vei inn inn i kampen, sa Tromsø-trener Håkan Sandberg.

- Vi kunne vært med og kjempet om seieren hadde ikke målet kommet like før pause, konstaterte Kongsvinger-trener Per Anders Sjøvold.

Tromsøs toppscorer Rune Lange avsluttet scoringene på Alfheim da han satte inn 3-0 etter 67 minutter.

Hos Tromsø var Tryggvi Gudmunddson og Svein Morten Johansen de som kom best fra kampen. Hos Kongsvinger var forsvarer Vidar Evensen og keeper Langnes de beste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer