Malaga-manageren forsvarer doping i toppfotballen

Schuster mener det er greit så lenge det fremmer restitusjon.

KONTROVERSIELT: Bernd Schusters kommer med mildt sagt kontroversielle uttalelser om at "doping" bør være tillatt så lenge det hjelper spillere tilbake etter skade. Foto: REUTERS/Jon Nazca
KONTROVERSIELT: Bernd Schusters kommer med mildt sagt kontroversielle uttalelser om at "doping" bør være tillatt så lenge det hjelper spillere tilbake etter skade. Foto: REUTERS/Jon NazcaVis mer

(Dagbladet): Den tidligere Vest-Tyske landslagsspilleren Bernd Schuster, kom i dag med noen kontroversielle uttalelser.

The Sacramento Bee skriver at Schuster ikke har noe problem med doping i fotballen, så lenge det kun fremmer restitusjon etter skader.

- Så lenge det kun hjelper spillere med å komme tilbake etter skader, har jeg ingen problemer med det. Om en spiller er frisk to-tre uker tidligere enn han ellers ville vært, gir det til og med mening, sier han.

- Vi spurte aldri om hva det var Schuster, som tok over managerjobben i Malaga etter at Manuel Pellegrini dro til Manchester City, understreker samtidig at han er mot doping som «prestasjonsfremmende middel».

- Men da jeg var spiller, tok vi alle noe. Spesielt dersom vi ikke følte oss helt bra på kampdag, fikk vi levert et eller annet. Vi spurte aldri om hva det var, men det var ikke sånn at vi ble overmennesker som presterte 200 prosent, sier Schuster.

53-åringen som spilte for Real Madrid og Barcelona på 1980-tallet, sier videre at «doping» ikke var et bregrep de brukte i hans tid. Likevel mener han at hvor lenge spillere er ute med skader, er betraktelig kortet ned.

- Dersom jeg hadde en hoven ankel, ble den knadd ut til det sprutet tårer fra hver eneste pore på kroppen min. I dag kan folk spille etter å ha vært ute med en strekk i en uke. Det er sprøtt hvor mye som har skjedd, avslutter Schuster.

Også her hjemme Doping har ikke vært like utbredt i fotballen som i enkelte andre idretter, men selv ikke her hjemme er vi helt skånet for den slags juks.

I dag kom meldingen om at to spillere på Skedsmos 2. divisjons-lag for damer testet positivt på et prestasjonsfremmende middel.

- Vi kjente ikke til sakene på det tidspunktet de ga seg. Dette er selvfølgelig veldig kjedelig for oss, sier daglig leder Jørn Ove Lunder i Skedsmo til TV 2.