Malaga-spiller ble tidenes yngste målscorer i Spania

Bare 16 år og 98 dager gammel.

TIDENES YNGSTE: Malaga-spiss Fabrice Olinga er bare 16 år, og ble i går tidenes yngste til å score i den spanske eliteserien. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
TIDENES YNGSTE: Malaga-spiss Fabrice Olinga er bare 16 år, og ble i går tidenes yngste til å score i den spanske eliteserien. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Innbytter Fabrice Olinga (16) ble lørdag både sesongens første og tidenes yngste målscorer i spansk 1. divisjon fotball.

Unggutten fra Kamerun sørget for 1-0-seier for Málaga borte mot opprykkslaget Celta i åpningsrundens første kamp. Det gjorde han i en alder av 16 år og 98 dager. Det er 191 dager yngre enn Iker Muniain var da han satte den forrige rekorden for yngste målscorer.

Seiersmålet kom seks minuttet før slutt. Olinga, som ble byttet inn i det 58. minutt, fikk en god ball fra Diego Buonanotte og scoret fra spiss vinkel. Dermed fikk 16-åringen en minneverdig debut for Málaga.

Celta, som etter fem års fravær er tilbake på øverste nivå i spansk fotball, var nær å ta ledelsen da veteranen Quique de Lucas fikk stolpetreff i det 55. minutt. Men derfra og ut var gjestene det førende laget. Isco satte ballen i tverrliggeren 13 minutter før slutt.

Det har stormet økonomisk rundt Málaga i sommer. Klubbens qatarske eierne skal angivelig ønske å selge seg ut, og laget har mistet flere nøkkelspillere. Likevel ble det en gledelig seriestart for klubben fra Sør-Spania, som ble nummer fire siste sesong og sikret seg mesterligakvalifisering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer