KJØPER SEG INN: Den nye QPR-eieren Tony Fernandes poserer sammen med manager Neil Warnock.Foto: SCANPIX/AFP/Carl de Souza
KJØPER SEG INN: Den nye QPR-eieren Tony Fernandes poserer sammen med manager Neil Warnock.Foto: SCANPIX/AFP/Carl de SouzaVis mer

Malaysisk West Ham-fan overtar QPR

Tony Fernandes har kjøpt 66 prosent av aksjene i klubben.

Den nyopprykkede Premier League-klubben Queens Park Rangers avslørte torsdag at den malaysiske entreprenøren Tony Fernandes har overtatt eierskapet i klubben.

Fernandes eier formel 1-laget Team Lotus og et flyselskap som selger billige reiser. Malaysieren overtok aksjemajoriteten i QPR etter å ha kjøpt ut formel 1-direktør Bernie Ecclestone.

47-årige Tony Fernandes, som ikke legger skjul på at han heier på West Ham, forteller at han en gang bodde i nærheten av Loftus Road. Derfor har han også litt svak for QPR.

- Jeg har alltid ønsket å være involvert i fotball og sjansen til å sikre seg en London-klubb som QPR var for god til å avslå, uttaler Fernandes på klubbens offisielle Twitterside.

Den nye eieren har kjøpt 66 prosent av aksjene i klubben fra Ecclestone. Sistnevnte har eid klubben de siste fem årene.

Queens Park Rangers er denne sesongen tilbake på det høyeste nivået i engelsk ligafotball etter 15 års fravær. Klubben åpnet sesongen med 0-4-tap på hjemmebane mot Bolton lørdag. Det har lenge vært usikkerhet rundt eierskapet og manager Neil Warnocks framtid i klubben. Fernandes påpeker at Warnock har hans fulle støtte.

- QPR er en uslipt diamant og forhåpentligvis kan jeg bidra til å gjøre den til en diamant, sier den nye klubbeieren.

(NTB)