Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Målbundet av Viking

STAVANGER (Dagbladet): Lars Gaute Bø (35) er keeperveteranen som aldri får lagt opp. Han har gjort flere seriøse forsøk, men alltid har det kommet telefoner fra Viking og forstyr- ret pensjonisttilværelsen. Nå blir han med inn i neste årtusen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er født seint på året. Det holder meg ung, gliser Tippeligaens eldste spiller.

Det er seks og et halvt år siden første gang Lars Gaute Bø ville gi seg med toppfotball. Etter fire sesonger i Bryne og fire i Viking - etter to cupmesterskap, ett seriemesterskap og europacupkamp mot Barcelona på Nou Camp - avsluttet han med en strafferedning som berget Vikings Tippeliga-plass.

- Jeg følte jeg hadde opplevd nok som keeper, sier Bø.

Spiss

Han kastet hanskene og ble 4. divisjonsspiss i Varhaug. Det var han i fire sesonger, før Vikings førstekeeper Thomas Myhre ble skadd og laget trengte en vikar. Lars Gaute Bø beholdt vikarjobben hele 96-sesongen - og han holdt bokstavlig talt mål.

- Jeg hadde ikke blitt overrasket om landslagssjefen hadde ringt det året, sier Bø.

Sesongen etterpå var Thomas Myhre frisk igjen, og Lars Gaute ble Varhaug-spiss igjen. Før Myhre ble solgt, og Viking trykket inn repetisjonsknappen på telefonen.

Nå er Lars Gaute Bø inne i sin andre sesong i sin tredje tippeliga-periode. Og han har ikke tenkt til å gi seg ennå.

- Jeg har kontrakt denne og en sesong til. Men det kan godt hende jeg ønsker å forlenge den, sier Bø som har vært med på en rivende utvikling i norsk fotball de siste 10- 15 årene.

- I fjor ble jeg heltidsspiller for første gang i karrieren. Det var en ny verden for meg. Nå som fotballen er jobben min, kan jeg utvikle meg mye mer.

Trenger klovner

Keeperveteranen synes det er positivt at norsk fotball er blitt en heltids- og helårsidrett. Samtidig frykter han for mange dresser og stramme slipsknuter.

- Det er lett at fotballen blir for alvorlig når den handler om så mange penger. Derfor er det viktig at vi har noen klovner som for eksempel Mini. Vi trenger noen til å myke opp, mener Bø.