Maldini tar over AC Milan

AC Milan sparket i dag trener Alberto Zaccheroni og forfremmet talentspeider Cesare Maldini. Trenerbyttet kom 12 timer etter at klubben røk ut av Champions League.

1-1 hjemme mot Deportivo La Coruna var ikke nok for Zaccheroni. Han var i jobben i nesten tre år, men inneværende sesong har vært en skuffelse.

Det er liten tvil om at det var klubbpresident Silvio Berlusconi som selv tok initiativ til å fjerne treneren.

Rett etter kampen i går sa den mektige Milan-presidenten at han ville ta en mer aktiv rolle i klubben.

- Vi er ute og det er en stor skuffelse, sa Berlusconi.

- Jeg har valgt å ikke si noe om innsatsen fordi jeg ønsket å respektere de som har hatt ansvaret. Jeg har lidd i stillhet. Men resultatene har vist at jeg har hatt rett.

Zaccheronis kontrakt med AC Milan gikk ut etter inneværende sesong. Maldini senior blir AC Milan-trener fram til sommeren. Han var landslagstrener for Italia i VM 1998, men fikk en kort karriere som sjef for landslaget. Nå skal han trene blant annet sin sønn Paolo ut sesongen.

Det har vært ventet at tyrkeren Fatim Terim, den tidligere Galatasaray-treneren som sluttet i serie A-klubben Fiorentina i februar, skulle ta over til sommeren.

Men reglene til det italienske fotballforbundet forbyr trenere å jobbe i to lag i en og samme sesong. Han kunne derfor ikke ta over AC Milan umiddelbart.

Også tidligere Inter- og Juventus-trener Marcello Lippo er nevnt som en mulig arvtaker for Zaccheroni.

SJEF FOR SØNNEN: Cesare Maldini tar over ansvaret for sønnen Paolo og co.