Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maldini tiltalt for korrupsjon

«Il Capitano» beskyldes for skattejuks.

MÅ TILBAKE TIL RETTEN: Paolo Maldini møtte mandag på en innledende høring i en korrupsjonssak. Den tidligere Milan- og Italia-kapteinen ble tiltalt for korrupsjon, og må møte i retten igjen til ny høring 21. juni. Foto: Filippo Monteforte,  AFP/Scanpix
MÅ TILBAKE TIL RETTEN: Paolo Maldini møtte mandag på en innledende høring i en korrupsjonssak. Den tidligere Milan- og Italia-kapteinen ble tiltalt for korrupsjon, og må møte i retten igjen til ny høring 21. juni. Foto: Filippo Monteforte, AFP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Paolo Maldini var kjent som en av de aller fremste lederskikkelsene innen fotballen.

Han fikk kallenavnet «Il Capitano» mens han spilte over 900 kamper for AC Milan - og hadde et plettfritt rykte gjennom 24 års karriere på øverste plan.

Mandag ble han tiltalt for korrupsjon, skriver Gazzetta dello Sport.

Maldini var en av mange som ble kalt inn til en innledende høring i retten i Milano i forbindelse med en større etterforskning av skattekriminalitet.

Bestikkelser Maldini er tiltalt for å ha kontaktet en ansatt i den italienske skatteetaten, Luciano Bressi, for å unngå skatteettersyn.

Bressi ble fengslet i løpet av etterforskningen, men gjorde en avtale med påtalemakten om å returnere en million euro til skattekontoret, skriver Gazzetta.

Ifølge etterforskningen skal Maldini ha bestukket Bressi fram til 23. juni 2009, måneden etter at han spilte sin siste kamp for Milan. Han skal også ha betalt Bressi for å ha fått ut hemmelige opplysninger om en mulig businesspartner i forbindelse med et eiendomskjøp.

Maldini bedyrer sin uskyld, og mener det er Bressi som har unndratt midler fra Velvet Sas, selskapet til Maldinis kone.

Plettfri Per-Jarle Heggelund, Serie A-kommentator i Canal+, kjente ikke til saken mot Maldini før Dagbladet gjorde ham oppmerksom på den i formiddag. Men han bekrefter at Maldini er ansett som en plettfri og tvers gjennom skikkelig fyr som aldri har vært innblandet i utenomsportslige skandaler.

- Han er vel uskyldig til det motsatte er bevist. Men Maldini var den komplette fotballspilleren. Det finnes ingen som kan nevnes på samme nivå av profesjonalitet. Skulle han bli dømt for noe sånt som dette, er det en ripe i lakken, sier Heggelund til Dagbladet.

Maldini må møte i retten igjen 21. juni. Den tidligere landslagsspillerens advokat, Danilo Buongiorno, sier Maldini ikke er bekymret.

- Han har aldri bedrevet korrupsjon. Det finnes ingen beviser for korrupsjon, og det vil retten innse, sier advokaten ifølge AFP.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media