Måldronning Pettersens cupfest

LONDON (Dagbladet): Marianne Pettersen (27) har laget 86 mål for Fulham denne sesongen. Hun har tidligere vunnet VM- og OL-gull for Norge, i går ble hun FA-cup-mester. - Det er nesten ikke til å beskrive.

Det sier Marianne Pettersen til Dagbladet etter jubelfinalen foran 10124 tilskuere på Selhurst Park i sør-London.

Pettersen har spilt på Fulham siden januar i fjor. Denne sesongen er hun klubbens måldronning med 86 scoringer i serie og cup. Klubben har rykket opp i eliteserien og de har vunnet to cupfinaler.

De fleste spillere ville da ha fortsatt, men Pettersen med det røde hårbåndet er ikke som andre proffer. Hun reiser hjem til Norge og videre spill i Asker.

- Jeg er 27 år gammel og jeg har i mange år utsatt utdannelsen min på grunn av fotball, nå er det på tide å fullføre studiene i psykologi, sier en smilende Marianne og legger til:

- Og Asker får et godt lag.

Det er ikke mange mannlige fotballproffer vi har hørt si den slags når målene står i kø samtidig som du spiller for Englands eneste profesjonelle kvinneklubb - sponset av Harrods pengesekk - mister Al Fayed. Han var forresten blid som ei lysekrone i går da Marianne og jentene fikk pokalen. Iført grønn blazer, Jan Petersen-bukse og små lakksko trippet han rundt.

Som Beckham

- Han var stolt. Han har betydd mye for oss, det er jo han som har investert pengene i klubben, så dette var gøy for ham også, sier Marianne som hadde flere sjanser i går uten at hun fikk satt inn mål nummer 87.

  • Fulhams to ble satt inn av Rachel Yankey og Katie Chapman. Tekniske og raske Yankey gjorde en Beckham fra 18 meter. Til stor glede for alle med t-skjortene «Bend it like Beckham». Dette er tittelen på en populær spillefilm som vises her borte nå.

- Rachel er så teknisk, og hun har skrudd inn slike frispark mange ganger på treningene, men i det siste har hun ikke fått det til helt. Vi visste hun ville klare det, derfor sa vi til henne at hun måtte ta det frisparket, sier Marianne mens en lagvenninne kommer bort med et pappkrus som sprudler.

- Vi har fortjent en fest etter en lang sesong, sier Marianne.

Med pokalen

Doncaster Belles var regnet som en svak favoritt i går. Klubben har avlet fram gode damespillere, og Englands landslagskaptein, Karen Walker, styrer midtbanen. I går viste Doncaster at de foretrekker typisk engelsk fotball. Det var tungt, solid og med mange og lange baller.

- De var veldig fysiske og det visste vi på forhånd. Det viktigste for oss var å spille langs bakken, og beholde konsentrasjonen, sier Marianne, som var like ved å heade inn ett mål fra kort hold.

- Det spiller ingen rolle for meg hvem som lager målene i en cupfinale. Det er bare så utrolig deilig at vi vant. Det har jo rullet inn noen mål for meg tidligere i sesongen, sier Marianne som sammen med Margunn Haugenes og landslagskeeper Astrid Johannessen spilte fra start i en finale som BBC direktesendte for første gang i kanalens historie.

Ikke på trykk

- Fotball her borte er stort, det merker vi både på treningene og med folk vi møter. Det har vært utrolig fint å bo i London og få oppleve byen og samtidig spille fotball som proff, sier Marianne, som sammen med Margunn var med da Fulham tapte for Arsenal i fjorårets cupfinale.

Da misset Margunn et straffespark. I går var 31-åringen et smil når vi traff henne med pokalen på slep.

- Hva vi skal gjøre nå? Nei, det kan jeg ikke si, det egner seg ikke på trykk, sier Margunn som sammen med sin ektemann, Fulham-manager Gaute Haugenes, skulle ned til hjemmebasen Craven Cottage for å sette punktum cupfinale.

FA-CUP TROFEET: Marianne Pettersen (med rødt pannebånd) med den gjeve pokalen etter FA-cupseieren. Til tross for stor suksess i England reiser hun nå hjem for å studere og spille fotball for Asker.