Målene hans kan bli verdt 80 mill for Sociedad

Se de uhyre viktige scoringene her.

• Real Sociedad-Valencia 4-2 (1-1)

(Dagbladet): Her lobber Imanol Agirretxe inn spikeren i kista i kampen mellom Real Sociedad og Valencia. Kun minuttet før hadde Jonas reduserte til 2-3, og Valencia satt inn en sluttspurt.

Jubel på Anoeta
Men istedenfor scoret Agirretxe sitt andre mål i sluttminuttene, og sikret med det tre uhyre viktige poeng for Real Sociedad.

Og da dommeren blåste av kampen, sto jubelen i taket på Anoeta. Flaggene vaiet og de 23.000 oppmøtte hyllet sine helter, det med rette. For med kveldens seier er laget fem poeng foran Valencia på femteplass, og det er en posisjon som kan lønne seg godt å ligge i.

Fjerdeplassen gir nemlig plass i neste års kvalifisering i Champions League, noe som garanterer 2,1 millioner euro i prispenger. Avanserer laget videre til gruppespillet tar man med seg nye 8,6 millioner euro, og med det blir man totalt tildelt i overkant av 80 millioner norske kroner.

Super-kontring
Det var imidlertid Valencia som startet best, for Robert Soldado skjøt gjestene i ledelsen etter kvarteret. Under 10 minutter senere utlignet imidlertid Iñigo Martinez på volley, før Gonzalo Castro avsluttet en vakker kontring med scoring.

I løpet av 10 sekunder beveget ballen seg fra Sociedad sin 16-meter til å ligge i nettet til Diego Alves i Valencia-målet.

Deretter scoret Agirretxe 3-1 to minutter før slutt, og det virket sluttskjørt for Valencia-laget. Så reduserte imidlertid Jonas, før Agirretxe satt en ny, og denne gang sikker, spiker i kista.

12 kamper uten serietap
Dermed var det ingen poeng som forlot Anoeta og Real Sociedad, og laget har nå fem poeng ned til Valencia på femteplass. Poengene bli uhyre viktige for Sociedad, for det ligger an til å bli en rotterace i sesonginnspurten for de to lagene.

Begge lagene nekter for tiden å tape, og før kvelden hadde Valencia gått 12 seriekamper uten tap. Det er like mange kamper som Real Sociedad nå har gått uten å tape.

Sesongavslutning
Men det er Real Sociedad som har det vanskeligste kampprogrammet igjen, for de møter serietoer Real Madrid i den nest siste runden.

Real Sociedads siste fem kamper: Getafe (b), Granada (h), Sevilla (b), Real Madrid (h) og Deportivo (b).

Valencias siste fem kamper: Osasuna (h), Rayo Vallecano (b), Getafe (b), Granada (h) og Sevilla (b)