Måler seg fremdeles

ÅLESUND (Dagbladet): - Jeg nærmer meg 210 centimeter, gliser Tor Hogne Aarøy. I ettermiddag er høytsvevende Aalesund FK på tokt etter cupfinaleplass.

Ferske målinger viser at Aarøy er 204 centimeter. Én centimeter mer enn da Nils Arne Eggen hentet ham til RBK i1999. Selv Jostein Flo må se opp til AaFK-spissen. Halvparten av de 14 seriemålene hans i 1. divisjon i år, er kommet på headinger.

- Det jeg har lært meg i år er å utnytte høyden min. Før ventet jeg på innleggene, nå er jeg blitt flinkere til å angripe ballen i luftrommet foran mål. Det gir resultater, sier sunnmøringen.

Med «flaggstanga» som e-postadresse, er Aarøy selv den nærmeste til å spøke med høyden sin.

- Det største problemet for meg er at det tar så lang tid før tankene i hodet når fram til beina mine når jeg spiller fotball. Men det kommer seg. Jeg har alltid vært et hode større enn de jeg har spilt mot, sier 25-åringen.

Frykter ingen

Når Aalesund FK møter VIF Fotball i den TV-overførte semifinalen i ettermiddag, er det første gang sunnmørslaget har et så sterkt nasjonalt fokus på seg. Aarøy frykter verken for sterkt fokus etter fulle tribuner.

- Bare gøy, det. Det er mye artigere å få oppmerksomhet enn å leve i en skyggetilværelse. Vi kan slippe oss løs. Det er VIF-gutta som har press på seg. Jeg tror det blir jevnt, sier Aarøy.

- I fjor var det knapt noen som brydde seg om hva vi drev på med oppe på Kråmyra. Nå er alle opptatt av det, sier han.

Selvsikkerheten har vokst hos sunnmøringene etter forrige tap i en obligatoriske kamp mot Strømsgodset i juni. I cupen er blant andre Sogndal, Brann og Tromsø utslått. Laget leder 1. divisjon og kan høste mer enn de fleste i år.

- Om jeg måtte velge, ville jeg valgt Tippeliga-spill framfor seier i cupfinalen. Det er ingen katastrofe om vi ikke greier noen av delene, sier AaFK spissen som allerede har kjent smaken av cupgull.

Gull

Aarøy satt på innbytterbenken da Rosenborg vant cupen med finaleseier mot Brann i 1999. Da hadde spissen imponert for 3. divisjonslaget Spjelkavik i en tidlig cuprunde mot Molde. Da romsdalingene ville sikret seg fyrtårnet, kom Nils Arne Eggen og snappet han til Rosenborg.

I fjor ble han utlånt til AaFK ,og i år ble han kjøpt tilbake til Sunnmøre.

- Jeg ble godt mottatt og stortrivdes i RBK. På grunn av skaden ble den en sportslig nedtur.

Aarøy fikk med seg sju minutter i Champions League mot Real Madrid og en betydningsløs seriekamp mot Odd etter at RBK hadde sikret seg gullet i Tippeligaen.

- Nå er det bare AaFK for meg. Byen er sulteftret på toppidrett, og vi blir ingen kasteball om det skulle bli opprykk til Tippeligaen, mener Aarøy.

Ved siden av å spille fotball, er Aarøy til daglig å finne blandt smårollingene på Spjelkavik barneskole i en deltidsstilling som miljøterapeut.

TOPPER SEG: Tor Hogne Aarøy (25) driver forsvar til fortvilelse med sine 204 centimeters kroppshøyde og enorme luftstyrke.