Målet er å slå Drillos

Marokkos franske landslagssjef Henri Michel har allerede tildelt Brasil seieren i VMs gruppe A. Dermed har han bare en målsetning for laget sitt: - Vi vil kjempe hardt med Norge om andreplassen i pulja, sier han.

- De er ikke så bra som jeg trodde, sa Drillo til Dagbladet etter å ha sett Marokko i afrikamesterskapet i februar.

Drillo så et lag som spiller slik han liker motstanderne: Angriperne er litt for glade i ballen og forsvarerne markerer motstandere i stedet for soner. Landslagssjefen anslo at Norge slår Marokko tre av fire ganger.

Likevel figurerer Marokko to plasser høyere enn Norge på den ferskeste FIFA-rankingen - på tiendeplass i verden. Det betyr ikke nødvendigvis at Marokko er bedre enn Norge, men det forteller at landet er en fotballnasjon som må tas på alvor.

«Hjemmefordel»

Marokko blir nærmest som et hjemmelag å regne i Frankrike. Flere aktuelle spillere spiller i Frankrike til daglig.

Og enda viktigere:

Det bor 800000 marokkanere i Frankrike, og ryktene sier at flere vil søke VM-visum før turneringen begynner. Med massiv støtte i ryggen skal «Atlas-Løvene», oppkalt etter fjellkjeden i hjemlandet, avansere til åttendedelsfinale på Norges bekostning.

At det blir vanskelig er de imidlertid smertelig klar over:

- Gruppa er ekstremt vanskelig med tittelforsvarer Brasil og to førsteklasses lag i Norge og Skottland. Jeg skulle ønske vi havnet i gruppe C (Frankrike, Sør-Afrika, Saudi-Arabia og Danmark) i stedet, sa Henri Michel etter trekningen.

Deportivo-trio

Også eleganten på midtbanen, El Moustafa Hadji, advarer tilhengerne mot å ha for store forhåpninger.

- Jeg tror vi bør ta sikte på å representere landet vårt og Afrika så godt vi kan, sier Deportivo La Coruna-spilleren defensivt.

Hadji ofret muligheten til å spille på et av verdens beste landslag nettopp for å forsvare den marokkanske æren. Oppvokst i Frankrike fikk han tilbud om å spille på det franske U21-laget. I stedet valgte han å spille seg inn på Marokkos VM-lag i 1994.

I Deportivo spiller han sammen med to andre marokkanske landslagshelter:

  • Stopperveteranen Noureddine Naybet (28) har snart 100 landskamper. Han er av avgjørende betydning for lagets defensive trygghet, på tross av at han med hell kunne vært raskere.
  • Salaheddine Bassir (25) har scoret 12 mål på 24 landskamper. Han har slitt med skader i år, og kjemper for å bli frisk i tide til VM.

Marokkanerne legger lista høyt i oppladningen fram mot VM. Før de åpner mot Drillos i Montpellier 10. juni skal de ut i fem knallharde treningskamper: Brasil, England, Belgia, Frankrike og Chile skulle være matching på omtrent så høyt nivå som det er mulig å få.

- Vanskelig

Matchingen er viktig for et lag som i likhet med Norge er basert på utenlandsproffer.

- Det er vanskelig å følge med på hvordan de gjør det, sier Michel om spillerne sine. - Min informasjon kommer gjennom TV, aviser, spillerne selv og trenerne deres.

En problemstilling Drillo også er kjent med.

Men Marokko mangler den ubestridte og klare stilen som Drillos har, og som gjør at de norske spillerne vet nøyaktig hva som kreves av dem når Olsen kaller dem til dyst.