- Målet er å vinne én etappe. Jo raskere, jo bedre

Flere sjanser for Greipel som spår færre triumfer.

KUNNE SMILE Det blir nok av muligheter for sprinterne i neste års Tour de France, men André Greipel tror det blir vanskelig å kopiere årets fangst. Her er han på plass under presentasjonen i Paris med blant andre Chris Froome og Mark Cavendish. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
KUNNE SMILE Det blir nok av muligheter for sprinterne i neste års Tour de France, men André Greipel tror det blir vanskelig å kopiere årets fangst. Her er han på plass under presentasjonen i Paris med blant andre Chris Froome og Mark Cavendish. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

(procycling.no): For første gang i karrieren var André Greipel invitert til Tour de France-presentasjonen i Paris.

Etter fire etappeseirer denne sommeren, skulle det bare mangle.

Tyskeren ble avbildet med et stort glis om munnen under gallaframvisningen, men var også noe forsiktig da han uttalte seg om 2016-versjonen.

- Det ser ut til å være mange muligheter for samlet spurt den første uka. Kanskje så mange som fem, men det spørs hvordan det sykles nærmere finalen, sier Greipel til sportwereld.be.

Gul drøm mulig Greipel tror det blir vanskelig å kopiere årets bragder, men sjefen hans mener det ikke blir vanskelig å peke seg ut nye milepæler i karrieren.

- André har allerede realisert noen av sine drømmer denne sesongen: Vinne på Champs Élysées og Vattenfall Classics i Hamburg. Å tre på seg den gule ledertrøyen er en annen drøm, sier generalmanager Marc Sergeant i Lotto-Soudal til Gazette Van Antwerpen.

- Og det er mulig å få det til, legger han til.

Åpningsetappen mellom Mont-Saint-Michel og Utah Beach har samtlige sprintere pekt seg ut for lenge siden. Foruten Greipel, vil Mark Cavendish, Alexander Kristoff og Marcel Kittel være største favorittene til å vinne her.
 
- Vanskelig å matche 2015 Lotto-Soudal-spurteren har også sett seg ut et par andre etapper han mener passer ham bra.

I 2013 satte han Peter Sagan, Kittel, Cavendish, Juan José Lobato og Kristoff på plass på etappen mellom Aix-en-Provence og Montpellier.

Samme sted har målgang på den 11. etappen under neste års utgave.

- Både den og på Champs-Élysèes ønsker jeg å vinne, sier Greipel.

- Men det blir vanskelig å matche det jeg gjorde i år. Målet for neste år blir igjen å vinne en etappe. Jo raskere, jo bedre. Etterpå er presset av skuldrene, og det vil fremdeles være muligheter igjen, mener tyskeren.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!