- Målet er fire VM-gull

Etter VM-gullet i fjor fleipet Petter Solberg med kona om at det kunne være artig å vinne tre til - og kopiere Tommi Mäkinen. Nå er det alvor. Og i Rally Sverige viser han hvorfor.

HAGFORS (Dagbladet): Finske Mäkinen vant VM hvert år fra 1996- 1999. I fjor tok Petter sin første tittel. Da med Mäkinen som stallkamerat i Subaru. Finnen la opp etter Petters gulløp i Wales i november. Og det var i gullrusdagene før jul at Petter og kona begynte å snakke om de fire titlene. Først bare på spøk.

- Alle slike ting begynner jo som en spøk før det blir alvor, gliser Petter til Dagbladet.

Femte også?

Kona Pernilla Walfridsson bekrefter historien.

- Petter sa han skulle tangere Tommi, og så deretter prøve å ta det femte, sier Pernilla.

- Tror du Petter kan klare det?

- Det er alltid bra å ha mål. Og Petter er allerede verdensmester. Han må ha ett mål uansett, sier den tidligere rallyfører.

- Jeg føler det er mulig hvis både jeg og bilen utvikler meg skrittvis videre i framtida, mener Petter.

- Forbaska vanskelig

Subaru-sjef David Lapworth liker tanken.

- Jeg tror Petter kan klare det, selv om det blir forbaska vanskelig. VM har aldri vært tøffere enn nå. Det har aldri vært så mange gode førere. Utrolig imponerende hvis han klarer det, sier Lapworth til Dagbladet.

Teamsjefen mener Spydeberg-føreren ikke vil være på sitt aller beste før om to- tre år.

- Han mangler fortsatt erfaringen til den komplette fører. Men så lenge han har motivasjonen, kan han holde på i ti år til. Bare se på Carlos Sainz. Han er 41 nå.

På en snurr

I går var skogene rundt Hagfors kledd i rødt, hvitt og blått. Tusenvis av nordmenn har tatt turen til svenskerallyet som går av stabelen omtrent midtveis mellom Oslo og Stockholm. Fem fartsetapper ble kjørt i går. Og Petters oppsummering etter er grei:

- Jeg er dritfornøyd.

Petter ligger på 3. plass før dagens åtte fartsetapper. Markko Märtin (26,9 sek. foran) blir tøff å gjøre noe med, men Sébastien Loeb (3,6 sek.) er innen rekkevidde. En stygg feil på 2. etappe gjør at han ikke er nærmere hjula til Ford-føreren fra Estland.

- Jeg gikk på en snurr og den tapte jeg nok 15 sekunder på. Derfor kunne jeg vært veldig mye nærmere Markko. Så dette går over all forventning, mener 29-åringen, som har en 6. plass som beste plassering i «snørallyet» i Värmland.

- Største seier

For i går kveld var det lite som minnet om vinter i regnet på spesialetappen (1.8 km) rundt idrettsplassen i Hagfors. Plussgradene skaper trøbbel for mange. Bortsett fra Petter Solberg som trives i slapseføret.

- Jeg tror dette er det løpet han har mest lyst til å vinne. Og vinner han, vil det være Petters største seier, mener verdensmesterens svenske kone, Pernilla.

- Monte Carlo er en klassiker, men dette er nesten hjemmebane.

Tusenvis av nordmenn er nesten enige.

- Det er helt utrolig. Jeg har aldri sett noe liknende. Det er fullt av nordmenn langs hele løypa, sier Petters kartleser Phil Mills.Rallyet avsluttes i morgen med 6 fartsetapper.

OFFENSIV: - Jeg gikk på en snurr og den tapte jeg nok 15 sekunder på. Derfor kunne jeg vært mye nærmere, sier Petter Solberg - som likevel er fornøyd og mer ambisiøs enn noensinne.