-Målet er verdensserien og OL

RIO (Dagbladet): Cecilie Josefsen (19) satser på ei framtid i verdenstoppen i volleyball. Akkurat nå trener hun på den berømte stranda Copacabana i Rio.

Cecilie Josefsen visste ingenting om hva som møtte henne da hun dro fra Norge i januar. En fiskeforedlingsbedrift på Senja spanderte flybilletten, og Solo-fondet bidro med fem tusen kroner. I bagasjen puttet hun treningstøy, bøker og en drøm om å bli blant verdens beste volleyballspillere.

Den 179 centimeter lange jenta fra Senja angrer ikke et sekund.

- Det har vært helt fantastisk, sier 19-åringen - og kaster et blikk utover Copacabana.

Volleyballfrelst

Cecilie Josefsen liker å gå sine egne veier. Hun ble volleyballfrelst tidlig i tenårene. Som 16-åring flyttet hun fra mor og far. Etter et år i Harstad dro hun til Oslo for å prøve volleyball-lykken. Hun begynte på Toppidrettsgymnaset på Wang. I hovedstaden spilte hun for KFUM/Oslo før hun meldte overgang til Koll.

Etter nyttår sa hun takk for seg i Koll og satte seg på flyet til Rio.

- Jeg hadde lyst til å gjøre noe annet enn å gjøre ferdig skolen og få meg en jobb på Senja.

Målbevisst

I februar deltok hun i en ungdomsturnering i Brasil sammen med en italienskjente. En femteplass åpnet døra for en mulighet hun ikke hadde tort å drømme om.

Treneren til et av verdens beste kvinnepar - japanske Yukiko Takahoshi og Teru Saiki - ønsket å ha den blonde norske jenta med i treningsteamet.

Hun er ikke i tvil om at det har gjort henne til en bedre spiller.

- Uten å betale noe som helst har jeg hatt en av verdens beste trenere.

Jeg har lært veldig mye, både når det gjelder trening, kosthold og restitusjon, sier Cecilie.

Fulltid

Cecilie er i tillegg til OL-håpene Sølvi Byberg og Heidi Larsen den eneste norske jenta som satser på sandvolleyball på fulltid.

Årets OL kommer for tidlig for Cecilie, men hun skal gjøre hva hun kan for å bli med i OL om fire år.

- Andre holder seg i Norge og studerer. De tør ikke å ta steget - det steget som skal til for å bli best. Det må man, sier den målbevisste 19-åringen.

TOK STEGET: Cecilie Josefson trener for å bli blant verdens beste volleyballspillere på stranda i Rio.