- Målet forandrer ingenting

MINSK (Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær (28) tror ikke praktscoringen mot Polen lørdag har åpnet scoringsslusene hans mentalt.

Da Solskjær danset seg gjennom fire par bein og fyrte løs i det lengste hjørnet, var det hans første spillemål på landslaget siden høsten 1999.

Mange angripere ville grepet sjansen og hevdet at målet var bare det første i en rekke framover. Ikke Solskjær.

Han tror ikke hans 15. scoring på 39 landskamper forandrer noenting.

- Nei, det målet gjør ingenting for min selvtillit. Målene har gått inn i Manchester United. Det at jeg ikke har scoret på landslaget har gjort noe med det jeg har inne i meg, sier Solskjær.

I form

At gutten er i form er det ingen tvil om. Mot Polen blomstret han sentralt bak to spisser etter pause.

- Jeg er i en stim akkurat nå, og det er deilig, sier Solskjær til Dagbladet.no.

Kristansunderen tenker alltid lenge før han svarer. Når han på nytt blir fortalt at synsere vil ha ham som kaptein går det ekstra lenge.

- Det der er en utidig debatt. Vi har en kaptein, Henning Berg, og jeg har ingen annen mening om dette annet at han er en 100 prosent potent kaptein.

Sover dårlig

I dag er det drøyt 24 timer til avspark mot Hviterussland. Først et par timer før kampen begynner Solskjær å tygge på oppgjøret.

Før det er han mer opptatt av å glemme det.

- Enkelte ganger har jeg tenkt på kamper før jeg legger meg siste kvelden. Men det liker jeg ikke. Da sover jeg ikke så godt, sier Solskjær.

Han er heller ikke så begeistret over å snakke om kampen Norge vinne for å ha en liten sjanse til en plass i VM i Korea/Japan neste sommer.

- Ord hjelper ikke for å vinne kamper. Det må vi gjøre sjøl, ute på banen.