Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Målet Gary Cahill aldri glemmer

Midtstopperen scoret på brasse i sin andre ligakamp fra start.

(Dagbladet.no): Aston Villa-Birmingham 3-1.

Milan Baros var den store spilleren på Villa Park, og avgjorde lokaloppgjøret mot Birmingham med to mål. Men det er en annen som vil bli husket av Villa-supporterne:

20 år gamle Gary Cahill spilte sin andre Premier League-kamp fra start - i tillegg til et innbytte - for Aston Villa i dag, og markerte det med en prestasjon verdt en plass i klubbhistorien.

I kampens 56. minutt scoret han nemlig et mål det er få unggutter, for ikke å snakke om midtstoppere, forunt å score på dette nivået. Langt mindre i et byderby i Englands nest største by.

Brassemål

Aston Villa presset Birmingham, og fikk flere skudd blokkert. Til slutt forsøkte Kevin Phillips seg, fikk ballen i en bue tilbake og headet den i retning Cahill som var på tur fram i angrep.

Han kastet seg i lufta, og saksesparket halvt liggende ballen knallhardt inn under tverrliggeren til 2-1 for Villa. 

Det var kanskje ikke et vaskeekte brassespark, men i øyeblikkets begeistring kan vi nok kalle det nettopp det.

SATSER FRISKT: Gary Cahill kaster seg i lufta og brassesparker mot mål. Publikum på Villa Park reagerer med en salig blanding av begeistret håp og oppgitt skepsis på den unge midtstopperens forsøk. Foto: Reuters/Scanpix
SATSER FRISKT: Gary Cahill kaster seg i lufta og brassesparker mot mål. Publikum på Villa Park reagerer med en salig blanding av begeistret håp og oppgitt skepsis på den unge midtstopperens forsøk. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Birmingham-keeper Maik Taylor rakk såvidt å registrere at ballen suste forbi lokkene hans.

På tribunen reagerte Villa-supporterne først med vantro på forsøket, men så med ekstase på resultatet av det akrobatiske sparket.

Var litt bekymret

Villa-manager David O\'Leary innrømmer at han var litt spent på stopperparet sitt: Ved siden av Cahill spilte 21 år gamle Liam Ridgewell.

- Jeg var litt bekymret da vi manglet Olof Mellberg og Martin Laursen, og måtte sette inn to guttunger i et derby mot Heskey og Sutton, sier han til PA.

Han synes også at Villa trøblet litt med de lange ballene fra Birmingham etter utlikningen, og at det var av tingene han ba gutta rette på i andre omgang.

- Vi klarte det og i andre omgang synes jeg de to unggutta taklet Heskey og Sutton veldig bra. Denne typen erfaring er bare bra for dem.

Også manageren fikk litt hakeslepp da Cahill valgte å prøve et brassespark.

Målet Gary Cahill aldri glemmer

- Det var litt av en overraskelse å se Gary Cahill avslutte på den måten han gjorde, men jeg er lykkelig på guttens vegne, sier O\'Leary ifølge Aston Villas hjemmeside.

To fra Baros

I første omgang hadde Milan Baros gitt hjemmelaget ledelsen på Villa Park i det tiende spilleminuttet. Ballen trillet gjennom hele feltet, og Baros sto plutselig alene på femmeteren.

Chris Sutton utliknet et kvarter seinere med sitt første mål for Birmingham siden overgangen i januar.

Emile Heskey headet mot Mikael Forsell. Cahill pirket ballen bort fra finnen, men Sutton plukket den opp og dundret den i mål.

Baros spikret inn 3-1 tolv minutter før full tid etter at Aston Villa rullet over Birmingham på en kontring, og selv om han havnet litt i skyggen av Cahills mål, var tsjekkeren særdeles fornøyd med dagen.

- Mitt beste øyeblikk i Villa foreløpig, sier han til klubbens hjemmeside.

Aston Villa tok et stort skritt i retning av å sikre plassen i Premier League, mens det ser enda verre ut for Birminghams muligheter.


• Si din mening:
Har du sett en finere scoring en Cahill sin denne påsken?

VANT HELE POTTEN: Ballen gikk i mål, og dette øyeblikket vil Gary Cahill aldri glemme. Neppe disse Villa-tilhengerne heller.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling