Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Målet hans var å lykkes med livet

Sjokkerte idrettsvenner mottok i går beskjeden om nyforlovede Pål Arne Fagernes' tragiske dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tim Kronborg ble kjent med Fagernes da han jobbet som journalist i NRK. Han ble en nær støttespiller, rådgiver og venn gjennom engasjementet som mediekontakt i Friidrettsforbundet og Olympiatoppen:

- Først og fremst er det tragisk for Pål Arnes nærmeste, men det gjør fryktelig vondt også for meg. Jeg hadde alltid et håp om at Pål Arne skulle lykkes med noe av det han prøvde å få til, sier Kronborg til Dagbladet.

- Sjøl sa han til meg mange ganger at idrettskarrieren ikke var det viktigste, men at målet hans var å lykkes med livet. Jeg skulle gjerne sett at han klarte nettopp det.

Men skandaleoverskriftene kom oftere enn meldingene om suksess.

- Var gladgutten

Kanskje var Fagernes på vei mot lykken nå. Ifølge dagens utgave av Se og Hør var han nyforlovet. I går bråstoppet livet.

- Han var aldri kjedelig å være sammen med. Det kom både positive og negative overraskelser. Men han var faktisk en som ga mye og hadde stor tillit til de han følte var lojale mot ham, sier Kronborg.

Per Øyvind Mørk var idrettssjef i Fridrettsforbundet i fem år fra 1998, og sluttet da Fagernes tok sin eneste Kongepokal under NM i Sandnes i fjor.

- Jeg snakket med ham sist under stevnet i Karlstad 24. juli (kastet 72,74 i sitt stevne, red.anm). Da var han gladgutten. Helt fin og i godt humør, sier Mørk.

Han mener at få egentlig kjente Fagernes.

- Det var få mennesker som Pål Arne. Han var utrolig raus mot de som brydde seg om ham og tok vare på ham. Det var han også flink til å gi tilbakemeldinger på.

- Søkte trygghet

Hinderløper Jim Svenøy var landslagskollega med Fagernes opp gjennom 90-tallet.

- Helt fryktelig. Jeg tenker på da jeg for seks-sju år siden sjøl mistet en kompis i en bilulykke. Pål Arne var et multitalent. Munter og enkel å prate og tøyse med. Han var også seriøs når han måtte være det. Synd han ikke fikk samlet all energi på nettopp det, sier Svenøy som tror det tragiske dødsfallet vil prege helgas NM i Fredrikstad.

- Det er få gode nyheter ellers i friidretten. Med dette i tillegg, blir det helt svart. Jeg regner med at det blir en minnestund under NM. Dette kommer til å sette preg på mesterskapet, sier han.

Steffen Tangstad var manager for proffbokseren Fagernes som i Benidorm vant sin eneste kamp på knockout etter 25 sekunder.

- For meg var Pål Arne en person som kjempet med livet sitt. Han søkte trygghet, men få ga ham det.