Toppserien:

Målet hennes ble kåret til «årets blinkskudd». Premien? En støvsuger

Marie Dølvik Markussen (19) fikk en noe spesiell premie.

BLINKSKUDD: Marie Dølvik Markussen på Stabæk, vant konkurransen «Årets Blinkskudd». Se målet til Markussen og noen av hennes konkurrenter fra samme runde her. Video: NFF Vis mer Vis mer Vis mer

(Dagbladet): På Norges Fotballforbunds nettsider har man kunnet stemme på «Årets Blinkskudd» - altså mål - i eliteserien for damer (Toppserien).

Med 27,7 prosent av stemmene stakk Stabæk-spiller Marie Dølvik Markussen (19) av med prisen for årets mål.

VANT STØVSUGER: Marie Dølvik Markussen, her i aksjon for Stabæk mot LSK Kvinner, scoret årets beste mål i Toppserien. Premien var en sentralstøvsuger. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VANT STØVSUGER: Marie Dølvik Markussen, her i aksjon for Stabæk mot LSK Kvinner, scoret årets beste mål i Toppserien. Premien var en sentralstøvsuger. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det var veldig gøy å vinne, for det var veldig mange fine mål. Jeg trodde ikke mitt mål kom til å vinne, forteller Markussen til Dagbladet.

- Helt fantastisk

Målet hennes kom etter at hun fikk ballen på kanten av 16-meteren og trakk seg inn i feltet før hun banket til (se alle målene i konkurransen øverst i artikkelen).

- Jeg var på venstrekanten, en side jeg liker å utfordre fra. Så forsøkte jeg å dra forbi en spiller, og da det gikk forsøkte jeg på én til. Så trakk jeg meg helt ned og mot mål, og så gikk den heldigvis i mål.

I underkant av tusen stemmer kom inn ifølge NFF, og flest fikk altså Markussen. Det var hun svært fornøyd med. Men premien, en sentralstøvsuger, var ikke helt det hun hadde trodd hun ville vinne.

- Det er årets beste julegave, helt fantastisk. Jeg får se om jeg får brukt den, jeg må se hvordan man skal bruke den, sier Markussen med en anelse sarkasme i stemmen.

Tror ikke herrene får støvsuger

På spørsmål om det det er riktig å gi en kvinne en støvsuger i premie i 2016, innrømmer hun at det var en litt merkelig greie å få.

- Burde du ikke fått en Playstation eller noe slikt?

- Tja. Det er sånn det er. Vi får håpe premien i 2017 blir hakket bedre, svarer Markussen.

- Hva tror du herrene får i premie?

- Sikkert ikke en støvsuger! Man må nesten flire litt av det. Det er sånn det er, men det hadde vært gøy med noe annet. Jeg tar det jeg får, sier 19-åringen.

Nå venter hun spent på premien som skal komme i posten. Om hun får et diplom også, vet hun ikke.

- Jeg har hørt man kan installere støvsugeren i veggen. Jeg måtte google litt og var spent på hva jeg hadde vunnet. Jeg klikka meg raskt ut igjen, forteller Markussen.

Gode intensjoner

Geir Kjørum er markedsjef i Blink Hus. Han forteller at det var noe som ble prøvd i samarbeid med NFF, som tok initiativet. Det var for å skape blest og bidra til at Toppserien får mer oppmerksomhet.

- Den premien er det i utgangspunktet vi som har bestemt med ulike samarbeidspartnere i kjeden vår. Dette med ventilasjon og sentralstøvsuger er noe som er i mange hjem, både gamle og nye. Det er ikke noe mer komplisert enn det. Vi visste ikke på forhånd hvem vinneren ville være. Jeg håper hun kan få glede av premien på sikt, sier Kjørum.

Han synes ikke det gir et uheldig signal å gi en støvsuger i premie til en kvinne i 2016.

- Nei, det har vi overhodet ikke tenkt. I et moderne hjem er det god deling i dag på det (støvsuging, journ.anm.). Vi har iallfall ikke hatt noen tanker om det. Selv står jeg ved støvsugeren hjemme. Det er få utfordringer med det, sier Kjørum.

Han forteller at det er første året det blir gitt en slik premie, og at det vil være en vurdering til enhver tid. Samarbeidspartnerne er også velkomne til å komme med forslag.

Når Kjørum får vite at Marie Dølvik Markussen håper premien blir bedre neste sesong, svarer han:

- Det er jo en gjenstand for diskusjon. Vi tar gjerne en diskusjon med NFF og involverte for å utvikle det videre. Det var med for å skape en ekstra gest og oppmerksomhet rundt Toppserien. Vi har bare hatt gode intensjoner.

Og når det gjelder spørsmålet om Markussen får diplom, er svaret nei. Hun må også belage seg på utgifter dersom hun bestemmer seg for å montere sentralstøvsugeren hjemme.

Usikker framtid

Nå venter jula og en foreløpig usikker sportslig framtid for Markussen. Hun er ferdig i Stabæk, og håper situasjonen hennes blir avklart i nærmeste framtid.

- Jeg har noen tilbud fra Norge og utlandet, men ting er fortsatt usikkert. Nå er det snart jul, så fokuset er litt rundt på andre ting. Jeg vil bare til noen som ønsker å satse på meg, sier ungjenta.

Trøsten får være at hun får en ny støvsuger. Det var Nordlys som først omtalte saken om den noe spesielle premien.