OPTIMISTER: Drillo og Nils Johan Semb mener Norge har gode muligheter til å avansere til EM.
Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
OPTIMISTER: Drillo og Nils Johan Semb mener Norge har gode muligheter til å avansere til EM. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

- Målet må være å vinne gruppa

Semb og Drillo fornøyde med Portugal og Danmark.

||| (Dagbladet): Toppfotballsjef Nils Johan Semb står på at målet for Norge må være å vinne kvalifiseringsgruppa med Portugal og Danmark blant de største rivalene.

- Det er en tøff gruppe. Vi skal nesten overprestere for å vinne den, men det må være et mål for oss uansett. Portugal er gode, og de holder omtrent like høyt nivå som de andre i den beste seedingsgruppa. Spania og Nederland hadde nok vært verre, sier Semb til Dagbladet.

- Publikumsmessig er det jo strålende. Ronaldo kommer, og vi får naborivaliseringen med Danmark. Jeg vil si at utgangspunktet ser ganske bra ut, sier han.

- Portugal klarte å slå verken Sverige eller Danmark i VM-kvaliken, kan vi lese noe ut av det?

- Nei, Portugal hadde så fryktelig uflaks i de kampene. Jeg så alle sammen, og for å si det enkelt, i fotball er det ikke alt som er rettferdig. Portugal var veldig gode i de kampene, sier Semb.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen er også tilfreds.

- Jeg er greit fornøyd med denne trekningen. Det kunne absolutt vært verre, vi er glade for at vi unngikk gruppe A, sier Olsen til fotball.no.

- Vår gruppe består av fem jevne lag der alle kan ta poeng fra alle. Vi har en god sjanse til å havne blant de to beste, sier Drillo.

Ville unngått Island
Assistenttrener Ola By Rise likte ikke at Island ble trukket ut i Norges pulje i EM-kvalifiseringen.

— Det var ikke gunstig med Island som motstander og heller ikke at vi havnet i en gruppe med fem lag, sier Rise til NTB.

Norge har tidligere hatt problemer mot Island (2-2 under Åge Hareide og 1-1 under Drillo i forrige VM-kvalifisering), og de får nå i tillegg bryne seg mot Danmark og Portugal.

— Jeg tror det blir en jevn gruppe, og det er ingen umulighet at vi kan kjempe jevnt med Danmark og den store gruppefavoritten Portugal, sier den tidligere landslagskeeperen etter EM-trekningen.

Forhandlinger 8. mars
Ifølge Nils Johan Semb har landslagslederne i gruppe H bestemt seg for å møtes 8. mars i København.

Da vil de forhandle om kamptider og om hvem som får møte hvem hjemme og borte sist.

- Vi har ikke fått diskutert hva vi ønsker oss mest ennå, og kommer nok også til å holde de kortene ganske tett til brystet, sier Semb.