FØLGES OPP TETT AV NFF: Landslagslege Thor Einar Andersen (t.v.) følger opp John Arne Riise etter hjernerystelsen på trening sist uke. Foreløpig mener legen det er best for Riise å hvile seg symptomfri i Norge før han reiser tilbake til Roma og Serie A-spill. Foto: Stian Haraldsen
FØLGES OPP TETT AV NFF: Landslagslege Thor Einar Andersen (t.v.) følger opp John Arne Riise etter hjernerystelsen på trening sist uke. Foreløpig mener legen det er best for Riise å hvile seg symptomfri i Norge før han reiser tilbake til Roma og Serie A-spill. Foto: Stian HaraldsenVis mer

- Målet mitt er alltid å komme tilbake før legene spår

- Jeg liker den innstillingen, sier landslagslegen som må bremse John Arne Riise.

||| (Dagbladet): John Arne Riise møtte i dag pressen etter å ha vært til undersøkelse hos landslagslege Thor Einar Andersen på Ullevaal stadion.

Riise pådro seg hjernerystelse i en duell på trening i forkant av kampen mot Portugal sist mandag.

Nå satser han på raske framskritt og å være tilbake i aksjon før skjema.

- De første dagene var jeg litt svimmel og «ute», men så har det gått bra. Nå er jeg så og si symptomfri. Jeg har alltid som mål å komme tilbake før legene spår, sier Riise.

- Jeg liker den innstillingen. Det er bare positivt at han liker å drive med idretten. Så er det min jobb å begrense ham sånn at han ikke kommer tilbake for tidlig, sier Andersen.

Til Roma til helga Legen anslo at Riise ville være ute i 3-4 uker da han ble skadd for en uke siden.

- Det kan ta lengre tid, og det kan ta kortere. Men jeg tror fortsatt vi ligger rundt der, sier Andersen.

Andersen holder igjen Riise i Norge for å spare ham for belastningen ved å komme tilbake til Roma for tidlig.

- Vi har sagt til Roma at når han er symptomfri er han klar for å dra tilbake. Tanken er at jeg skal sjekke ham igjen på torsdag, så tar vi en vurdering. Sannsynligvis kan han reise hjem i slutten av uka, sier Thor Einar Andersen.

Lett gymnastikk Fram til han reiser hjem, handler det om å ta et skritt av gangen.

- I første omgang dreier det seg om sykling og lett gymnastikk. Går det greit, kan han kanskje ta en joggetur. Går det også bra, kan han kanskje ta den siste delen i Roma, sier Andersen.

Den viktigste beskjeden han har gitt Riise, er at han skal ta det helt med ro til symptomene er borte. Det er ikke bare enkelt for en energisk og utålmodig fotballspiller.

- Jeg vet at dette ikke er som en ankel- eller kneskade der man kan pushe seg litt tidlig. Det er frustrerende av og til. Jeg har mye energi, som jeg har lyst til å få ut, sier Riise.

- Skal spille mot Kypros Både legen og Riise selv er optimister med tanke på spill mot Kypros 8. oktober. Spesielt Riise, selvsagt:

BEVISSTLØS: John Arne Riise var bevisstløs i flere minutter, før han kom til bevissthet og ble fraktet til Ullevål universitetssykehus. Foto: Tipser
BEVISSTLØS: John Arne Riise var bevisstløs i flere minutter, før han kom til bevissthet og ble fraktet til Ullevål universitetssykehus. Foto: Tipser Vis mer

- Kypros-kampen skal ikke være noe problem. Jeg skal spille den kampen, sier han.

For han likte ikke å være redusert til TV-titter mot Portugal. Noe han snek seg til å være mot legenes anbefalinger.

- Gutta gjorde jobben, og det hjalp på humøret. Jeg var veldig frustrert den dagen, sier Riise.

Dramatisk Episoden ble en dramatisk oppladning for Drillos landslag foran kampen mot Portugal. Skremte lagkamerater så Riise ligge bevisstløs med kramper på gresset.

Lagets lege Thor Einar Andersen omtalte episoden som trolig den mest dramatiske i hans tid som landslagslege.

Riise har i ettertid takket Morten Gamst Pedersen for å ha reagert kjapt og tatt tak i situasjonen.

- Siden jeg ikke husker det som skjedde er jeg blitt fortalt alt og den første jeg har hørt virkelig tok tak var Morten Gamst Pedersen, så jeg vil virkelig takke han for hans raske handling i en tøff situasjon, skrev Riise i bloggen sin.

Riise har også fått bloggstøtte fra lagkamerat Francesco Totti i Roma.

PÅ KAMP: John Arne Riise (i hvit caps) satt på tribunen under kampen mellom Vålerenga og Stabæk i går. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
PÅ KAMP: John Arne Riise (i hvit caps) satt på tribunen under kampen mellom Vålerenga og Stabæk i går. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer