AVGJORDE: Morten Berre plukket opp nedfallsfrukten fra Luton Shelton - som minnet mistenkelig om hands - og satte inn 2-1-målet mot Molde. Berre hadde en god kamp og ble kåret til banens beste. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
AVGJORDE: Morten Berre plukket opp nedfallsfrukten fra Luton Shelton - som minnet mistenkelig om hands - og satte inn 2-1-målet mot Molde. Berre hadde en god kamp og ble kåret til banens beste. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

- Målet mitt skulle vært annullert

Berre ble matchvinner mot Molde, men så Shelton-hands på reprisen.

||| Vålerenga - Molde 2-1

ULLEVAAL (Dagbladet):

Av alle lagene i Tippeligaen var Vålerenga det laget som hadde best tak på Molde i fjor. Martin Andresens menn tok seks av seks poeng mot romsdalingene, og hadde ikke Andreas Nordvik mistet hodet så totalt ville de trolig slått dem i cupen også.

Oslo-lagets resept var ifølge Molde-assistent Erling Moe å ligge inne i egen 16-meter og spille drepende kynisk - og han forventet et minst like defensivt Vålerenga på Ullevaal i kveld.

Men Moes spådom ble ganske raskt gjort til skamme. Og etter 90 minutter sto han og Molde tomhendt tilbake igjen - uten at Vålerenga skal beskyldes for å ha vært ultradefensive denne gangen.

- Skulle vært annullert2-1-seieren var ikke ufortjent, selv om Morten Berres seiersmål luktet ganske sterkt av hands. Matchvinneren selv sier at målet hans ikke burde vært godkjent etter å ha sett reprisen etter kamp:

- Det var en soleklar hands. Jeg fikk ikke med meg det da, men når jeg ser det nå: Det burde vært annullert, helt klart, sier Berre til TV 2.

Det var lagkamerat Luton Shelton som brukte armen da han la til rette for Berre. Og jamaicaneren måtte også ha en reprise for å innse at han hadde handset.

- Jeg trodde det var skulderen min. Men det spiller ingen rolle, vi fikk målet og tre poeng, og det er det viktigste, sier han til TV 2.

Molde-trener Kjell Jonevret uttrykte frustrasjon over at fjerdedommeren, som sto ved siden av ham, ikke brukte den «jævla mikrofonen» til å hjelpe dommeren.

- Men jeg bestemte meg etter cupfinalen for at jeg ikke skal holde på med dommerne. Jeg får passe på gutta mine, så får (NFFs dommersjef - journ. anm.) Rune Pedersen passe på sine, sier svensken til TV 2.

Molde-stopper Vegard Forren er også oppgitt over at målet ble godkjent.

- Det var klar hands. Om han ikke hadde brukt hånda ville ballen gått forbi ham. For meg er det uforståelig at ingen av dommerne ser det, sier han.

Dommer Tom Harald Hagen hadde ikke sett situasjonen i reprise da Dagbladet snakket med ham tre kvarter etter kampslutt.

- Der og da ser jeg ikke noen hands. Signalene jeg har fått fra et par spillere og ledere tyder på at det kan ha vært det. Vi ønsker å få med oss det som skjer, og har vi gjort en feil er vi ikke fornøyde med det, sier han.

Nå har Vålerenga brukbart heng på teten, mens Molde har fått en oppsiktsvekkende svak start på sesongen.

Perfekt kontringAllerede i løpet av kampens første fem minutter hadde Vålerenga skapt to brukbare muligheter, først da Moa ble offer for den humpete gressmatta og sleivet ballen, deretter da Morten Berre headet over fra god posisjon.

På den tredje sjansen lyktes de omsider - og det etter en mønsterkontring fra den aller øverste skuffen.

Den startet helt nede hos Freddy dos Santos på høyrebacken, fortsatte med Moa og Fellahs veggspill midt på banen, gikk videre fra Berre til Shelton langs venstrekanten, før Moa fikk ballen tilbake med et smart løp bak Molde-forsvaret. Fra skrått hold serverte han på sølvfat til Fellah inne i boksen, som enkelt kunne trille inn 1-0.

Vålerenga styrte mye av banespillet, men Molde var ikke tannløse i motsatt ende av banen:

Lars Hirschfeld måtte hente fram sitt beste da Mattias Moström fikk en corner slått ut på 20 meter, dro seg innover i banen og skrudde ballen mot lengste kryss. Samme Hirschfeld viste seg også fra en mindre heldig side da han to ganger feilberegnet en Molde-corner, men begge gangene slapp han unna med et nødskrik.

Endelig FallEn drøy halvtime inn i kampen fikk Vålerenga smake egen medisin da Molde kontret hurtig. Bjørn Runstrøm kom løs på høyrekanten og fant Baye Djibi Fall luskende mellom VIF-stopperne inne i boksen.

Senegaleseren headet ballen tilbake mot første stolpe, Hirschfeld kom på feil fot og 1-1 var et faktum.

Målet var etterlengtet og Falls første i Tippeligaen på fem kamper, og han holdt fingrene til munnen i en hysje-gest før han strakk armene i været.

Luton Shelton trodde nok han sendte Vålerenga tilbake i ledelsen etter 39 minutter, da han traff godt på halv volley og så ballen fly mot krysset.

Moldes innleide keeper fra Manchester United - Ben Amos - vartet imidlertid opp med et fantomsprang og fikk slått ballen over. En kandidat til årets redning så langt.

Dermed sto det 1-1 til pause etter en morsom og sjanserik omgang, med Vålerenga som det førende laget.

Sterke Molde-protester
De siste 45 minuttene ble ikke like underholdende. Tempoet dalte betraktelig, og kombinasjonene fløt ikke like godt på det vårbrune Ullevaal-matta.

Morten Berre skapte likevel en del trøbbel for Molde og Magne Simonsen fra sin høyrekant. Som regel stoppet det opp så fort han la an til skudd, men Berre lyktes endelig etter 68 minutter:

Et langt oppspill i bakrom havnet hos Luton Shelton, som på mistenkelig vis stanset ballen med øvre del av armen. Det luktet hands, men plutselig lå kula foran føttene på Berre, som tok godt vare på sjansen.

- Jeg hadde brent noen sjanser i forkant, så det var godt å få den på riktig bein. Jeg hadde noen sjanser med venstre, og det gikk jo ikke bra, sier Berre til TV 2.

En rasende Vegard Forren protesterte heftig til dommer Tom Harald Hagen, men oppnådde bare et gult kort.

Molde la om til en treer bak og sendte inn midtstopper Christian Steen som en murbrekker på topp mot slutten av kampen, men det hjalp ikke.

Vålerenga holdt ut og klatrer til 7. plass på tabellen med åtte poeng, mens Molde sliter tungt og står med fattige fire poeng på fem kamper.

Dagbladet kommer med reaksjoner fra Ullevaal.

3 min: GOD SJANSE. Luyton fram til moa, amos rykker ut, men hunmpete banen bidrar til at moa treffer feil på ballen.

 

5 min: ny god enga-sjanse, innlegget fra fellah heades over bra berre i god posison

 

92607916

 

Jonevret ville ikke gå utafor sone for å ta ballen.

 

17: mostrøm får kort corner fra hoseth. Drar seg innover og skrur skuddet vakkert mot lengste kryss. Hirshfeld slår til ny corner.

 

19: nydelig enga-kontring. Dos santos, moa, fellah, moa, berre, swhelton, moa, fellah.

 

Like etter: molde og fall sværtg nære på corner. Hirsh bommer igjen.,

 

33: endelig fall! Dos santos roter bort ballen høyt i banen, molde kontrer og runstrøms innlegg er perkfekt.

 

39: Amos — årets redning på Sheltons skudd?