Målet som gir krise i Tromsø

Med dette målet sendte trolig Thomas Lund Tromsø over stupet til 1. divisjon. Der venter millionkutt og spillerflukt.

TROMSØ (Dagbladet):

Etter hjemmetapet for Brann i går må Tromsø slå Rosenborg på Lerkendal for å unngå direkte nedrykk.

- Det som eventuelt kan hjelpe oss, er at Bryne vinner i Ålesund, sier TIL-trener Terje Skarsfjord, uten at det virker som om han sjøl trur på bistand fra allerede nedrykksklare jærbuer.

Ingen ny satsing

Etter degraderingen for to år siden hadde Tromsø i fjor et budsjett på 30 millioner for å rykke opp igjen. Det blir tungt å reise seg igjen etter et nytt nedrykk.

- Vi har ingen mulighet til en slik økonomisk satsing enda en gang. Budsjettet vil bli mye, mye mindre, sier TILs styreformann Gunnar Wilhelmsen.

TV-penger og sponsormidler vil forsvinne. Det samme vil spillere. Bunnlinja vil tvinge TIL til å kvitte seg med spillere. Peter Kovacs, Mikka Koppinen, Steinar Nilsen og Morten Gamst Pedersen er trolig de mest aktuelle salgsobjektene.

Dessuten har TIL hentet hjem aldrende støttespillere som Morten Pedersen, Bjørn Johansen, Arne Vidar Moen og Ole Martin Årst. De er neppe motiverte for første divisjonsspill.

RBK vil ha hevn

I september krabbet «Gutan» unna nedrykkspøkelset. Så ble de rundjult av både Lyn og VIF på Ullevaal. I går mistet de enda en matchball mot en rival i nedrykksstriden. Og denne gang skjedde det på overtid, mot spillets gang.

- Det er utrolig bittert. Vi førte kampen i 90 minutter og skapte nok til å vinne. Men vi var ikke besluttsomme nok foran mål, sier Skarsfjord.

Stabæk hjalp nordlendingene da de snudde kampen på Nadderud og slo Aalesund. På Alfheim kunne TIL - med seier - ha vært sikre på å unngå direkte nedrykk. Og fått en ekstrasjanse gjennom kvalik.

Nå tror de fleste i stedet at TIL blir laget som slår følge med Bryne rett ned i 1. divisjon. For i siste serierunde har Rosenborg noe å hevne: TIL er ved siden av Stabæk det eneste laget som har slått trønderne i serien.

- Å dra til Lerkendal og mest sannsynlig måtte vinne for å overleve, det er ikke det beste utgangspunktet. Men ingenting er umulig i fotball, sier Arne Vidar Moen.