Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Målet som kan avgjøre gullkampen

Iversen sendte RBK til topps - fem minutter på overtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg - Tromsø 2-1.

(Dagbladet.no): Klokka rundet 94 minutter og Tromsø hadde et livsviktig poeng i lomma. 45 sekunder senere var alt tapt. Sead Ramovic, som hadde stått som en levende vegg, måtte gi en retur på et skudd fra Marek Sapara. Der dukket selvsagt Steffen Iversen opp og løp ballen i mål med brystkassa. Lerkendal eksploderte, og RBK-gutta danset rundt på gressmatta da dommer Tom Henning Øvrebø blåste av kampen - vel vitende om at det målet kan vippe hele gullkampen i Rosenborgs favør.

- Det var viktig for oss å vinne i dag. Nå har vi tatt initiativet. Vi spiller en ålreit 1. omgang, men i 2. omgang kjører vi kampen fullstendig og fortjener å vinne, sier Steffen Iversen til TV 2.

Nilsen forbannet

Brann har hatt serieledelsen i 13 strake serierunder. Nå er det Rosenborg som topper.

- Den satt langt inne. Vi er flinke til å stå løpet ut, og ikke minst har vi Steffen på topp. Sapara spiller en veldig god 2. omgang, i likhet med resten av laget. Vi får fart på ballen og beina, sier Knut Tørum til TV 2.

- Nå leder vi serien. Det har vi lyst til å ta vare på.

Tromsø-trener Steinar Nilsen klarte ikke å skjule irritasjonen over at dommeren la til hele seks minutter.

ENORMT VIKTIG: Steffen Iversen er uunnværlig for RBK om dagen, og med to scoringer mot Tromsø - den siste av dem nesten fem minutter på overtid - sikret han tre uhyre viktige poeng. Foto: SCANPIX
ENORMT VIKTIG: Steffen Iversen er uunnværlig for RBK om dagen, og med to scoringer mot Tromsø - den siste av dem nesten fem minutter på overtid - sikret han tre uhyre viktige poeng. Foto: SCANPIX Vis mer

- Seks minutter er voldsomt mye. Men dette er Lerkendal, og de bestemmer mye her. Til og med over..., sier Nilsen før han gjenvinner kontrollen.

- Nei, jeg skal ikke si for mye. Jeg har lyst til å være med på neste kamp, sier han.

Den nøyaktige begrunnelsen for hvorfor det ble lagt til seks minutter har bare Tom Henning Øvrebø. Tre bytter betyr halvannet minutt, og skader på Lars Iver Strand og Ramovic et par til - men om det var nok til å forsvare seks minutter vil nok bli diskutert mye i dagene som kommer. Nilsen kan uansett ikke protestere på at seieren var fortjent.

Glapp i markeringen

For et lag som spiller med kniven på strupen bør kanskje passe skikkelig på Steffen Iversen på defensive dødballer. Det gjorde ikke Tromsø i åpningsminuttene i kveld.

I løpet av ett minutt glapp markeringen på Rosenborgs  giftigste våpen to ganger.

* Først etter ni minutter, da Saparas frispark dalte ned til en ensom Iversen på bakre stolpe. Han dempet ballen på brystet og klinket til - via en TIL-spiller og til corner.

* På den påfølgende corneren glapp markeringen utilgivelig igjen. Tromsø hadde mer flaks enn de fortjente da Iversen måkte ballen opp på tribunen fra 10 meter.

image: Målet som kan avgjøre gullkampen

Bortsett fra de to glippene hadde nordlendingene imidlertid god kontroll i 1. omgang - og etter hvert begynte de å yppe seg framover på banen også.

Tromsø hadde ikke hatt en eneste sjanse før Rushfeldt dukket opp på typisk goalgetter-vis etter 33 minutter:

Rush-sjokk

Ole Martin Årst slo et presist innlegg i rommet mellom midtstopperne Basma og Koppinen, der Rushfeldt ventet. Hodestøtet var ikke umulig å ta for Lars Hirschfeld, som bare fikk ei hånd på ballen før den rullet inn i hjørnet. Det ble noe av det siste Rushfeldt gjorde, for i pausen ble han byttet ut med lyskeproblemer.

Men uansett dødelig effektivt - og nok et bevis på hvor uhyre viktige Årst og Rushfeldt blir for Tromsø i kampen for å unngå nedrykk.

Men Rosenborg har Steffen Iversen - og han er ikke stort mindre viktigere for trønderne i gullkampen.

Etter et vedvarende og stadig sterkere Rosenborg-press var det selvsagt Iversen som ble redningen.

Saparas skudd ble til en flott pasning for Iversen og en svært fortjent utlikning var et faktum.

Kattens lek

Scoringen ble som et adrenalinkick for Rosenborg. Det ble etter hvert kattens lek med musen på Lerkendal - og Tromsø var en ganske så utmattet mus.

Tromsø ble regelrett rundtspilt og hadde sin fulle hyre med å forsvare seg. TV 2-ekspert Nils Johan Semb talte åtte store sjanser bare i 2. omgang - som gir en pekepinn på det enorme Rosenborg-presset.

Men Sead Ramovic sto som en bosnisk gud mellom stengene, og Christian Steen var en bauta i forsvaret - men til slutt raknet det.

<B>VILL JUBEL:</B> Det var ekstatiske jubelscener på Lerkendal etter Iverens scoring, fem minutter på overtid.
<B>RUSHFELDT SCORET:</B> Men til ingen nytte for Tromsø, som måtte seg seg slått på bitreste måte.