Målet som kan frata United ligagullet

Everton gikk fra 2-4 til 4-4 de siste ti minuttene.

STARTET JUBELEN FOR TIDLIG: Her har Steven Pienaar nettopp satt inn 4-4 for Everton, til sjokk og vantro for ligalederen og tilskuerne på Old Trafford. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
STARTET JUBELEN FOR TIDLIG: Her har Steven Pienaar nettopp satt inn 4-4 for Everton, til sjokk og vantro for ligalederen og tilskuerne på Old Trafford. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Manchester United - Everton 4-4

(Dagbladet): Ikke én gang denne sesongen har Manchester United greid å vinne kampen når motstanderen har scoret først.

Derfor så det ikke lyst ut for de røde da Nikica Jelavic sendte Everton i ledelsen på Old Trafford etter 34 minutter, da han snek seg inn bak Rafael og headet i vakker bue over David de Gea fra spiss vinkel.

Fram til da hadde United virket preget av nerver og høye skuldre - og den lyseblå delen av Manchester var i ferd med å få fornyet tro på ligagull.

UTLIKNET: Rooney stanger inn 1-1 noen minutter før pause. Fram til da hadde United vært preget av nerver og høye skuldre. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
UTLIKNET: Rooney stanger inn 1-1 noen minutter før pause. Fram til da hadde United vært preget av nerver og høye skuldre. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

Men alt virket avgjort da Wayne Rooney, Danny Welbeck og Nani sendte United opp til 3-1 fra det 41. til 61. minutt. Selv ikke da Marouane Fellaini reduserte til 2-3 med en flott volley kort tid senere rakk hjemmefansen å bli nervøse, før United gikk rett i angrep og la på til 4-2 etter strålende angrepsspill signert Welbeck og Rooney.

Da gjensto bare 20 minutter av ordinær tid - og alt tydet på at kampen var avgjort. Om noe virket det mer sannsynlig at United ville øke ledelsen, snarere enn at Everton skulle komme tilbake i kampen. Blant annet gikk en heading fra Evra i stolpen.

Men på mirakuløst vis kom gjestene tilbake.

Først gikk Jonny Evans og Rio Ferdinand i samme duell inne i feltet. Begge ble knust i lufta av Fellaini, og Jelavic banket ballen i mål på volley. Da var det spilt i 83 minutter, og plutselig var det ny spenning i kampen.

VAKKERT: Danny Welbeck skaffet seg rom med ei skuddfinte, før han curlet ballen opp i krysset på Solskjær-vis til 2-1. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
VAKKERT: Danny Welbeck skaffet seg rom med ei skuddfinte, før han curlet ballen opp i krysset på Solskjær-vis til 2-1. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

De færreste våget nok likevel å tro at det skulle komme enda et Everton-mål, men så feil kan man ta.

Phil Neville slo inn på en feilvendt Fellaini i boksen. En svak Paul Scholes var uoppmerksom på Steven Pienaars løp bak ryggen hans, og Everton-spilleren styrte inn 4-4 fra 7-8 meter. Neville var også tredje sist på ballen på 3-4.

United fikk fem minutters overtid å gjøre det på, og Rio Ferdinand (!) ble nesten helten med en kanon fra 16 meter. Men Tim Howard fikk slått til corner, og dermed røk to uhyre viktige poeng for vertene.

En utrolig kamp, med perlescoringer på løpende bånd, men det er selvsagt ingen trøst for de røde.

NANI-CHIP: Kampen virket kjørt da Nani chippet ballen i mål etter fine United-kombinasjoner. Men den gang ei. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
NANI-CHIP: Kampen virket kjørt da Nani chippet ballen i mål etter fine United-kombinasjoner. Men den gang ei. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Vi kastet det bort, det er ikke til å tro. Vi var svake defensivt, men noe av fotballen vi spilte var fantastisk. Angriperne våre fortjente ikke dette, sier sir Alex Ferguson.

- Vi har gitt City initiativet nå, det er det ingen tvil om.

Det er ikke første gang Everton sjokkerer United i sluttminuttene - forrige sesong ledet United 3-1 på Goodison Park da klokka passerte 90 minutter. Den gang endte det 3-3.

Nå er Manchester City for fullt tilbake i gullkampen, og med seier mot svake Wolves i ettermiddag er de bare tre poeng bak byrivalen.

HER TROR ALLE KAMPEN ER OVER: Nani har satt inn 3-1 for United, og alle regnet med at resten skulle bli en transportetappe for de røde. Ikke minst på stillingen 4-2 til United, men sju minutter igjen av ordinær tid. Men Everton kom tilbake. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
HER TROR ALLE KAMPEN ER OVER: Nani har satt inn 3-1 for United, og alle regnet med at resten skulle bli en transportetappe for de røde. Ikke minst på stillingen 4-2 til United, men sju minutter igjen av ordinær tid. Men Everton kom tilbake. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

I så fall vil de toppe tabellen med seier mot United på Etihad neste mandag.

- Vi må ha et resultat på Etihad nå. Det blir et derby av utrolige dimensjoner, det viktigste i min tid. Vi må dra dit og gjøre de rette tingene, i stedet for å gi bort tåpelige mål, sier Ferguson.