- Målet vårt var å skape en toppklubb over tid, og det har vi ikke rukket ennå

Gjelsten tatt på senga av Solskjær-tilbud.

OVERRASKET: Bjørn Rune Gjeldsten ble tatt på senga over at tilbudene på Solskjær kom allerede etter et år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
OVERRASKET: Bjørn Rune Gjeldsten ble tatt på senga over at tilbudene på Solskjær kom allerede etter et år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): Bjørn Rune Gjelsten gjestet i kveld NRKs sportsrevy.

Der sa Molde-investoren at dersom han hadde visst at Ole Gunnar Solskjær skulle forsvinne allerede etter et år, hadde det ikke vært aktuelt for ham å spytte inn mellom 20-30 millioner kroner i klubben.

- Målet vårt var å skape en toppklubb over tid, og det har vi ikke rukket ennå. Vi var kanskje ikke forberedt på at tilbudene kunne komme så tidlig. Jeg bidro med 20-30 millioner kroner, og det hadde jeg aldri gjort om jeg visste at Solskjær skulle forsvinne etter ett år, sier Gjelsten til NRK.

Gjelsten innrømmer at dersom Aston Villa skulle komme med et tilbud til Solskjær vil det være «spennende» for Molde-treneren.

Aker stanser samarbeid Aker ASA har allerede bestemt seg for å kutte støtten til Molde FK etter denne sesongen på grunn av Solskjærs flørt med Aston Villa. Kjell Inge Røkke skal imidlertid bidra privat med million-støtte til klubben.

Det kommer også Gjelsten til å gjøre.

- Planen var at Solskjær skulle få bruke de 20-30 millionene. Jeg blir med klubben videre, sier han.

Kaos Det var på torsdag kveld at Aston Villa-eier Randy Lerners privatfly ble observert på Kristiansund flyplass. Dagen etter bekreftet Solskjær at han var i Birmingham for å snakke med Villa-eieren, men at konkrete forhandlinger ikke hadde funnet sted.

Kort tid etter meldte Kjell Inge Røkke og Aker ASA at de trekker pengestøtten til klubben fra Rosenes by fordi Solskjær ikke hadde svart på tre sentrale spørsmål før han reiste til England.

Lørdag holdt Ole Gunnar Solskjær, Terje Nordstrand Jacobsen (klubbdirektør i Molde) og Øystein Neerland (styreleder i Molde) en pressekonferanse der Solskjær sa at han hadde svart på spørsmålene til Aker og at han fortsetter som manager for Molde.

Samme kveld helte Terje Nordstrand Jacobsen bensin på Molde-målet da han valgte å gå ut med Solskjærs svar på de tre Aker-spørsmålene.

- Dette viser hva slags spill dette er, sa Solskjær til RBNett.

Til tross for kaoset rundt klubben og Solskjær de siste dagene, ledet Solskjær sine elever til en solid 2-0-seier mot Sandnes Ulf i kveld.