Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Målet Zlatan aldri glemmer

Og det er ikke hælsparket mot Italia. Se video!

BREMEN (Dagbladet.no): «The Super Swedes» kalles Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson og Fredrik Ljungberg av sine landsmenn.

Såpass supre er de, at de som de eneste spillerne på Sverige er fritatt for å møte pressen i mixed zone. I stedet bytter de på å sitte på podiet sammen med landslagssjef Lars Lagerbäck under pressekonferansene.

I dag var det Zlatan Ibrahimovics tur - og Juventus-spissen snakket villig om Paraguay, samarbeidet med Henrik Larsson, sine vakreste mål og bråket i garderoben.

- Det er slikt som hender ofte. I Juventus har vi slike diskusjoner annenhver dag. Det er ikke mer å si om det, det er blåst opp for mye. Jeg sto én meter fra det hele, sier Zlatan.

Bedagelig

På treningene her nede i Bremen har Zlatan trent med en intensitet man vanligvis ser på treninger ledet av Tufte-trener Erik Thorstvedt. Dagen etter Trinidad-matchen fikk svenskene treningsfri til fordel for kvalitetstid med sine bedre halvdeler, og på gårsdagens trening var det bare reservene som svettet.

I dag insisterte imidlertid Zlatan på at han hadde fått trent bra.

- Jeg pleier alltid å ta det med ro noen dager etter kamp. Men det kjennes bra ut nå. Vi fikk bare ett poeng sist, og det er nå det gjelder. Vi må vinne om vi skal gå videre. Det er ikke snakk om annet, forsikrer han.

I DENNE KAMPEN: Zlatan Ibrahimovics minner fra oppgjøret mot NAC Breda, mens han ennå var Ajax-spiller, er de beste fra fotballen. Foto: Scanpix
I DENNE KAMPEN: Zlatan Ibrahimovics minner fra oppgjøret mot NAC Breda, mens han ennå var Ajax-spiller, er de beste fra fotballen. Foto: Scanpix Vis mer

Vil ikke diskutere framtida

Selv har han møtt mye motgang i år, både med Juventus og det svenske landslaget. Det han har vist i VM så langt har heller ikke beroliget mange svensker.

Derfor fikk Zlatan spørsmål om hva han kan bli bedre på.

- Jeg kan bli bedre i alt. Men det er vanskelig å spille i en sånn hete. De vannet banen seks timer før kampen mot Trinidad, men da kampen begynte hadde vannet tørket inn. Det er vanskelig å spille når det blir så tørt, klager han.

- Har du tenkt noe på om du spiller i Juventus til høsten?

- Jeg er her for VM, ikke for å snakke om framtida. Framtida mi akkurat nå er VM, sier han.

Utrolig dribleshow

Da likte superspissen seg langt bedre når han fikk spørsmål om hva han anser for å være hans vakreste og viktigste mål så langt i karrieren.

- I Portugal-EM scoret jeg et fint mål mot Italia (med hælen), og det var vel ganske viktig også. Og målet jeg scoret mot Ungarn i VM-kvaliken...det var vel OK, i hvert fall ikke dårlig, gliste Zlatan, og høstet latter fra journalistene.

Om noen skulle ha glemt Ungarn-målet: Fra en nesten umulig vinkel hamret Zlatan ballen utagbart opp i krysset.

Men verken Italia-målet eller Ungarn-målet kan måle seg med scoringen Zlatan selv rangerer høyere enn alle andre: Da han som Ajax-spiller driblet av et helt NAC Breda-forsvar, inkludert keeperen, - og fikk det til å se lett ut. Året var 2004, og Ajax vant til slutt kampen 6-2.

Her kan du se Zlatans utrolige dribleshow!

- Målet mot NAC Breda er det vakreste, sier Zlatan.

Har slitt

Like vakker er ikke Sveriges statistikk for 2006. De har bare scoret et mål på sine fem landskamper i 2006, hvor fire har endt uavgjort og ett har endt med tap:

- 0-0 mot Jordan 23. januar.

- 0-3 mot Irland 1. mars

- 0-0 mot Finland 25. mai.

- 1-1 mot Chile 2. juni.

- 0-0 mot Trinidad & Tobago 10. juni.

Med andre ord er det lenge siden svenskene sist vant en landskamp - faktisk ikke siden 12. oktober, da det ble 3-1 hjemme mot Island.

Men tro ikke at Zlatan er bekymret av den grunn.

- Jeg er absolutt ikke urolig. Vi har jo Henke. Da trenger man ikke bekymre seg, smiler Zlatan.

- Hvor langt kan Sverige gå i dette mesterskapet?

- Vi må være realistiske, vi er ikke Brasil. Jeg er fornøyd dersom vi går videre fra gruppa, sier han - før han modererer seg enda litt til.

- Vi er fornøyde bare med å være i VM.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media