Målfarlige Stian sier nei til penga

HOLMESTRAND (Dagbladet): Ørn Horten - Start 2-4. Brann, Vålerenga og Molde ville ha Starts Stian Ohr (23) for to uker siden. Unggutten kvitterte med å signere for tre nye år med sørlandsklubben.

Også i fjor la Molde ut agnet etter Stian Ohr. Røkkeklubben ville ha tilbake spilleren de tidligere hadde sparket ut av klubben. Og for to uker siden kom henvendelsen igjen da målfarlige Ohr ble Bosman-spiller. Han vendte tommelen ned på nytt.

- Start er en bedre klubb enn Molde. Vi har et mye større potensiale om vi skulle rykke opp igjen. Forskjellene er som dag og natt, sier Stian Ohr og utdyper:

- Her i Start blir mye gjort på dugnad. Det skaper større samhold i klubben. I Molde er det kakser og fine folk. Investorer med mye penger som kan hente de spillerne de vil. Selv om Molde spiller godt, tror jeg det er en hemsko for klubben at de har mye penger, mener Ohr.

- Fri til å skifte klubb

Pengeflommen kan gå utover samholdet, og Stian Ohr trives best med dugnadsånden som kjennetegner klubben fra Kristiansand. 23-åringen kunne tjent atskillig bedre i Molde enn i Start.

- Jo, jo, men ingen norske fotballsparkere tjener dårlig.

Derfor har Stian akkurat skrevet under på tre nye år hos de gul-svarte. Men han er fri til å skifte klubb dersom det ikke blir opprykk i år.

I går var Stian Ohr med på å skyte Start til tabelltopp med 2- 4 over Ørn Horten. Den lynraske kantspilleren startet målkalaset noen minutter før pause, da han dundret ballen i krysset fra kort hold. Andreas Ottosson scoret to, mens hjemvendte Totto Dahlum satte spikeren i Ørn-kista i sluttminuttet. Med den angrepsrekka ser det lovende ut med tanke på opprykk, for Start har en solid backrekke blandet med mye fart og kreativitet framover. På midten var motor Ousman Nyan tilbake etter skade og spilte en god kamp.

Forsterkninger

- Vi må bare videreutvikle det vi er gode til: hurtigheten og presisjonen. Dessuten trenger vi noen forsterkninger, selv om vi allerede har typene til å bygge et topplag med, mener Stian Ohr. Han får støtte av angrepskollega Dahlum.

- Alle spillerne på laget er gode nok for Tippeligaen. Men det er tøffere og hardere å spille der. Derfor må vi ha mer tyngde i form av erfaring. Typer som kan stå fram når det butter imot, og som tør å ta på seg skylda når ting går galt, sier Totto Dahlum etter sin første hele Start-kamp i år.

ETTERTRAKTET LYNVING: Verken Vålerenga, Brann eller Molde fikk Starts Stian Ohr (t.v.) på kroken. Heller ikke Ørn Hortens Jørgen Jalland fikk napp, men gult kort, da han forsøkte å ta ballen fra den kjappe angriperen.