Målfest i Champions League

Prydet med høstfarger i Tyskland.

(Dagbladet.no): Det ble scoret hele 23 mål på åtte kamper i kveldens Champions League-oppgjør. Flest ble det overraskende nok i kampene med italienske lag. De er jo ellers ikke kjent for målfestene.

I Milano ble Inzaghi den store helten da han som innbytter avgjorde mot Celtic i 3-1-seieren.

Og sannelig ble det ikke fire mål i Inters bortekamp mot Christian Wilhelmssons Anderlecht også. Adriano terroriserte Anderlechts høyreback i lange perioder, og det var også brasilianeren som la innlegget Martins skled i mål etter bare ni minutter.

Og Anderlecht hadde en tøff oppgave om de skulle få med seg noe fra kampen. Inter var langt bedre i den første omgangen. Og da Adriano satt inn 2-0 etter tre minutter av andreomgang var kampen i realiteten avgjort.

Senere økte Stankovic til 3-0, før Baseggio ga Anderlecht et trøstemål på overtid. Inter har full pott etter to runder, mens Anderlecht står med smultringen i boka.

Høst i Bremen

Med høsten kommer fargene, og dommeren i oppgjøret Werder Bremen - Valencia hadde nok av dem i lomma. Eller, han hadde stort sett bare to farger, men til gjengjeld brukte han begge.

Hele åtte gule ble delt ut, fem til Valencia, og tre til Werder. Når Carlos Marchena samtidig fikk med seg to, endte kampen for hans vedkommende etter 55 minutter. På stillingen 1-0 til bortelaget etter Vicentes tidlige scoring.

Etter det ble det tyngre. Bare fem minutter etter utvisningen fikk Miroslav Klose stå totalt umarkert på bakre stolpe og utlikne. Og fem minutter før slutt dukket den greske EM-helten Charistaes opp og ga hjemmelaget alle poengene.

En solid oppreising for europamesteren som sliter med spilletid hos de regjerende tyske mestrene.

Barca cruiser

Shakhtar hadde problemer fra første spark på ballen i Barcelona i kveld. Førsteomgang var spill mot ett mål, og det var bare et sprøsmål om tid før Barca skulle score.

Det gjorde de ved fjorårets Champions League-finales beste spiller, Deco, etter 17 minutter.

Den opprinnelige brasilianeren dro seg fri på kanten av sekstenmeteren og fyrte av mot mål. Via et shakhtarbein fant ballen veien nettmaskene.

Men det skulle bli mer. Ronaldinho ble revet ned i feltet etter en drøy time, og satt selv straffen i mål. Før Samuel Eto'o fastsatte sluttresultatet til 3-0 ett minutt før full tid.

FEIRING X 23: Samuel Eto'o feirer Barcelonas siste mål mot Shakhtar. Det ble scoret mange mål i kveldens CL-runde.