SIKRET SEIEREN: Haugesund scoret tre mål hjemme mot polske Lech Poznan og sikret seg et stor overtak før returoppgjøret. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SIKRET SEIEREN: Haugesund scoret tre mål hjemme mot polske Lech Poznan og sikret seg et stor overtak før returoppgjøret. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Europa League kvalik

Målfest og straffe da lillebror Gytkjær kunne slippe jubelen løs

Tre norske lag var i aksjon da den andre runden av Europa League kvalifiseringen ble spilt i kveld.

  • Ružomberok -Brann 0–1
  • Haugesund- Lech Poznań 3-2
  • Vaduz-Odd 0-1

(Dagbladet): Først ute var Brann, som gjestet slovakiske Ruzomberok. Kampen endte 0–1 til bergenserne, som med det fikk med seg et viktig bortemål.

Også Haugesund og Odd spilte kvalifiseringskamper i kveld og deres innsats sørge for at de tre norske lagene kunne innkassere hver sin seier.

Mest underholdende ble det på Haugesund stadion hvor i alt fem skudd traff nettmaskene bak keeper.

Brødreduellen

Før kampen mot polske Lech Poznan var Haugesund sin Fredrik Gytkjær stor i kjeften om møte med storebror Christian, og det var lillebror som trakk det lengste strået.

Kampen startet jevnt og begge lag hadde store sjanser de første fem minuttene. Etter tretten minutter spilt var Haugesund nære ved å ta ledelsen. På innlegg fra Ibrahim klarte Haraldseid å plukke opp ballen og fikk fyrt av. Dog gikk skuddet rett på keeper.

Etter dette tok Haugesund mer og mer over og Lech Poznan slet med å holde på ballen. I det 24 spilleminutt fikk Haugesund uttelling.

På et innlegg langs bakken hukte Liban Abdi tak i ballen, vendte om og klinket den via tverrligger og ned i nettveggen.

Målbonanza

I andre omgang var storebror Christian Gytkjær på farten og etter ti minutter spilt var han nære ved å utlikne for sin nye polske arbeidsgiver. Dog gikk ballen rett på keeper.

Det gjorde ikke skuddet til Hajradinovic som ble spilt fri av førsteomgangs målscorer Liban Abdi. Etter en sikker plassering av førstnevnte var doblingen et faktum.

Kun to minutter seinere er Haugesund på farten igjen. Sondre Tronstad spilte Shuaibu Ibrahim nydelig igjennom, og alene med keeper nigerianeren ingen feil og øker ledelsen til 3–0.

Som om ikke det var nok for festglade frammøtte, fikk også polakkene uttelling. Radoslaw Majewski var inne i boksen og fikk landet pannebrasken på et innlegg fra Volodymyr Kostevych.

På overtid skjer det igjen, Leite lager et unødvendig straffespark og Lech Poznan sin Darko Jevtic setter den sikkert i mål.

Det endte 3-2 og Lech Poznan fikk med seg to viktige bortemål.

Fagermos menn

Borte på Rheinpark Stadion møtte Odd laget Vaduz fra Liechtenstein. Etter en treg start på kampen, sikret Odd seg sitt første mål rett før det ble blåst til pause.

Samuelsen fikk med seg ballen inn i feltet og slo mot Olivier Occéan på bakerste stolpe. Ballen gikk bak Occean, men takket være et lite stykke magi klarte han å få fyrt av. Ballen traff stolpen før den går bak Vaduz sin keeper.

Odd startet best også i andre omgang, på et innlegg fra unggutten Zekhnini ut til sekstenmeteren, får nesten finnen Riku Riski presset ballen under tverrliggeren.

Det ble ingen flere mål i kampen, Odd gjorde en solid defensiv jobb og holdt Vaduz på avstand. De sikret med det et viktig bortemål, slik som Brann.

Returkampene for både Brann, Haugesund og Odd spilles neste torsdag.