Målfest på Anfield

Ti stille, sa Chelsea til kritikerne og scoret fire mål.

(Dagbladet.no:) Liverpool - Chelsea 1-4. Som på tirsdag var det tøft og jevnt i starten av kampen på Anfield. Det var mye spill fra 16-meter til 16-meter, og få sjanser.

Etter 20 minuter fikk derimot Didier Drogba sjansen. Han skjøt langs bakken fra 15 meter, men José Reina kastet seg og reddet.

Fem minutter etterpå misset Djimi Traore på en klarering. Ballen endte rett i Drogba, og Traore forsøkte å rydde opp selv. Det endte derimot med at han klipte ned spissen i feltet og Chelsea ble korrekt tildelt straffe.

Frank Lampard er som regel en kald fyr fra krittmerket, og scoret også denne gangen. Men det var bare så vidt.

Straffen var dårlig plassert og gikk under Reina, som kastet seg riktig vei.

Lampard feiret målet ved å holde fingeren foran munnen. Trolig en gest rettet mot kritikerne som har slaktet Chelsea og mener de spiller kjedelig fotball.

- Jeg synes det er på tide at folk viser spillerne mine litt mer respekt. Vi beviste at vi fortjener det i dag. Vi er laget med flest poeng, flest seire, og flest mål - hva mer kan folk forvente? spør José Mourinho etter kampen.

Gerrard fra spiss vinkel

SØRGET FOR STILLHET: Frank Lampard fikk The Kop til å bli stille - for en liten stund i hvert fall - da han scoret på en slapp straffe. Foto: EPA
SØRGET FOR STILLHET: Frank Lampard fikk The Kop til å bli stille - for en liten stund i hvert fall - da han scoret på en slapp straffe. Foto: EPA Vis mer

Et skudd som ikke var dårlig plassert var 1-1-målet til Steven Gerrard. Jamie Carragher stusset etter 36 minutter en corner bakover, og på bakre stolpe dukket midtbanesjefen opp.

Han klinte til på direkten fra spissvinkel. Petr Cech fikk noen fingre på ballen, men det holdt ikke og den suste i nettet.

Chelsea kom tilbake tre minutter før pause. Drogba viste magisk klasse på venstresida, og fintet Sami Hyypia nesten ut av stadion og inne på nærmeste pub. Deretter bredsidet han ballen ut til Damien Duff.

Duff kom i stor fart, og var litt uheldig med mottaket. Han hadde likevel så stor fart at han rakk ballen igjen og kastet seg fram og skjøt i mål i lengste hjørne.

Trist fotball?

Etter 63 minutter av kampen økte Chelsea ledelsen. Joe Cole skjøt lavt i mål fra hjørnet av 5-meteren. Nok en gang var Drogba involvert. Denne gangen med målgivende pasning.

20 minutter seinere nettet innbytter Geremi etter en pasning fra en annen innbytter, Arjen Robben.

Liverpool presset hardt mot slutten, og hadde noen gode avslutninger. Det holdt ikke og hjemmelaget tapte sin første kamp for sesongen. John Arne Riise spilte hele kampen.

Med fire mål på bortebane kan ikke lenger Chelsea kritiseres for å spille trist maskinfotball. Klubben fosser videre og har nå åtte strake 3-poengere i Premier League.

• Her finner du kampfakta fra alle dagens Premier League-kamper.

TENTE HÅPET: Steven Gerrard nettet fra spiss vinkel, men det tok ikke lang tid før Chelsea kom tilbake.