Målfest på Boleyn Ground

Drogba punkterte West Ham. Følg Premier League NÅ.

• Følg matchen live her

(Dagbladet.no): Chelsea har begynt årets sesong som det sømmer seg en seriemester med store planer for framtida. Med 18 seire, en uangjort og ett tap leder de den engelse ligaen med rekordsifre. Med seier mot West Ham på Boleyn Ground idag legger de press på Man U som dermed ligger 14 poeng bak.


Chelsea kan gå opp i 14 poengs ledelse i Premier League dersom de tar West Ham på deres Boleyn Ground i dag.

Men første omgang startet vanskelig for Londons blå, som så seg nødt til å avse Mickael Essien etter en klokkeren ankeltakling i kampens 12. minutt. Dermed var det duket for islendingen Gudjohnsen.

Og Chelsea presset på i førsteomgang. Etter 14 minutter fikk Arjen Robben en volleysjanse i West Hams sekstenmeter, men satt ballen rett på keeper Roy Carroll.

Tre minutter senere var Drogba alene gjennom, men ble korrekt avblåst for en hårfin offside.

Første omgang var preget av høy intensitet, og etter 19 minutter gikk Chelseas Damien Duff i dommerens bok for å ha satt knottene i ankelen på Konchesky.

Etter 24 minutter Chelsea-press var det duket for Frank Lampard. En forsvarstabbe førte til at 27-åringen kunne karatesparke ballen bak en utspilt Carroll.

West Ham slapp bare til en gang med en ordentlig målsjanse i første omgang. Matthew Etherington får en finfin ett-to-pasning utenfor Chelseas sekstenmeter og er et forsvarerbein fra utlikning.

Også resten av omgangen bar preg av høy intensitet. Chelseas Geremi er stygt ute og slår ved to anledninger, uten at dommer Foy reagerer. Ampert på Boleyn Ground.

Andre omgang starter friskt på Boleyn Ground. Etter 35 sekunder løper West Hams Marlon Harewood ballen i mål. Som lyn fra klar himmel.

Men det holder ikke lenge. Chelsea-maskinen girer opp, og West Ham blir løpende imellom.

I det 62. minutt tråkler Hernan Crespo seg gjennom et West Ham-forsvar planta med armen i været.

Han drar seg forbi keeper Carroll før han setter ballen hardt i mål, og TV-bildene viser at linjemannens avgjørelse er korrekt.

Dermed har West Ham en vanskelig oppgave mot seriens suverene leder. Didier Drogbas harde markkryper til 1-3 i kampens 80. minutt hjelper heller ikke.

Det blir Chelseas 19. seier for sesongen. Londonlaget har opparbeidet seg fjorten poengs forsprang på Manchester United på andreplass, og ser ut til å vøre ustoppelige.

MÅL NUMMER 14: Chelsea ledermål var sesongens 14. for Frank Lampard.
UTLIKNET: West Ham-spillerne feiret 1-1.