Målfest på Ullevaal

Lyn slo Tromsø 5-1 etter en jevnspilt kamp på Ullevaal.Vi fulgte kampen direkte.

For selv om resultatet til slutt ble hele 5-1 til Lyn, så var aldri Oslo-laget best på Ullevaal.

Tromsø fikk en verst mulig start på kveldens kamp i Tippeligaen. Etter 26 minutter sto det 3-0 til Lyn, takket være ekstrem effektivitet foran målet til Knut Borch.

- Lyn var langt bedre enn oss foran begge målene. Vi var altfor dårlige til å markere foran egen keeper, sa TIL-veteran Steinar Nilsen til Canal+ etter kampen.

Og Lyn takket og bukket. Swift førte Lyn opp i ledelsen på en heading fra 12 meter. Den tidligere TIL-spilleren sto helt umarkert og Knut Borch klarte ikke å nå opp til den flotte headingen som gikk inn via tverrliggeren. 2-0 kom på nok en forsvarsblunder av Tromsø. Sundgot fikk stå alene på sju-åtte meter og bredside ballen inn i nettet.

Katastrofen for Skarsfjords TIL fortsatte da Morten Gamst Pedersen stusset et frispark inn i eget nett minutter etterpå.

Men da Tromsø reduserte til 3-1 seks minutter før pause, ble det likevel spenning på Ullevaal, da Lyn aldri var bedre enn Tromsø - bortsett fra å score mål.

Kovacs mareritt

I andre omgang fikk Kovacs alene nok sjanser til å sørge for Tromsø-seier. Men i stedet var det nok en gang Lyn som scoret.

En perfekt Lyn-kontring resulterte i at Jan Derek Sørensen kunne trille inn 4-1.

Men Tromsø ga aldri opp, og Tommy Berntsen og Kristian Flittie Onstad fikk kjørt seg mot de store TIL-spissene Årst og Kovacs.

- Vi gjorde ingen stor kamp, og jeg sleit mot Kovacs i duellspillet - kanskje ikke så rart når han er 15-16 centimetere høyere enn meg, sa Lyn-trener Tommy Berntsen spøkefullt etter kampen.

- Og Kristian Onstad spilte veldig godt i Steven Lustüs fravær.

Utrolige Lustü

Forrige helg brakk nemlig Steven Lustü - med tilnavnet «Psycho» - kjevebeinet. Normalt vil det si at man er ute for noen uker. Men det er ikke så mye som er normalt med Lyns danske jernmann, for etter 70 minutter kom han innpå - uten noen form for beskyttelse etter bruddet.

Mot slutten av kampen fikk Jan Derek Sørensen æren av å avslutte et lærebok-angrep fra Lyn. En opprulling på høyrekanten ble spilt inn til innbytter Helgi Sigurdsson, som trillet videre til den tidligere Dortmund-proffen.

5-1 på Ullevaal - et svært flatterende resultat for Skarsfjord og Tromsø.

- Vi var for dårlig i begge ender. Vi har et tosifra antall cornere og burde ha scoret fem mål - minst. Innsatsen og spillet var bra, men det holder ikke, sa en skuffet Terje Skarsfjord.

Stemningen var høyere hos Tommy Berntsen.

- Nå har vi tatt tre ufattelig viktige poeng. Neste hjemmekamp bør det komme 18-20 000 tilskuere mot Vålerenga og det gleder vi oss til.

Noe som er forståelig etter at bare 2800 tilskuere fant veien til Ullevaal i kveld.