Målfobi på Ullevaal

Vålerenga rundspilte Viking etter noter, men maktet ikke å score.

(Vålerenga-Viking 0-0): - Gutta gjorde en fantastisk kamp og jeg tror ikke vi har dominert så totalt noen gang før, sa Kjetil Rekdal til NRK etter kampen.

Og Vålerenga-treneren har helt rett. Viking ble utspilt, latterliggjort og overkjørt i 90 minutter på Ullevaal, og kan takke Vålerengas ineffektive spisser og en god Frode Olsen for det ene poenget.

-Ufortjent

- Dette var et heldig og ufortjent poeng. Vi har langt igjen spillemessig. Dette var en kamp langt langt under pari, sa en slukøret Viking-trener Bjarne Berntsen.

Her er et knippe av de største brente sjansene i kveld:

 • 5. min: Ardian Gashi slår inn foran mål, men Morten Berre er ikke våken nok og ballen blir klarert til corner like foran spissen.
 • 17. min: Morten Berre får ballen to meter fra mål. Frode Olsen kaster seg inn i situasjonen og ballen går i stanga og ut. En prestasjon å ikke score.
 • 32. min: Jørgen Jalland skal kanskje ha straffe, men får likevel stå mutters aleine på 10 meter. Skuddet går over mål.

  - Moro for folket


  Og sånn fortsatte det gjennom hele kampen. Ironisk nok scoret Vålerenga i kveld, men Jørgen Jalland klarte å berøre ballen like før den gikk over streken, så målet ble annulert for offside.

  - Når vi til og med klarer å ødelegge mål for oss selv, er det ikke så mye vi kan gjøre, sier Rekdal, som ikke ville henge ut enkeltspillere for målfobi.

  - Målscoreransvaret er fordelt over hele laget.

  I fjor spilte Vålerenga ti uavgjorte kamper i serien og tre av fem kamper så langt i år har også endt med krysset. Rekdal er likevel ikke bekymret for lagets manglende evne til å underholde og avgjøre kamper.

  - Jeg tror det var moro nok for folk i dag, selv om det ble 0-0. Vi, som alle andre, ser etter potensielle forsterkninger til sommeren. Men vi har ni poeng på fem kamper, og vi kunne hatt mer. Det kan vi ikke være misfornøyde med.

  I Viking-leiren var det en blandede følelser.

  - Spillemessig var dette elendig, men det kan ikke være dårlig, for vi fikk med oss et poeng, sa Viking-keeper Frode Olsen med sitt lureste smil.

STOR KAMP: Frode Olsen hadde en travel kveld. Her sitter han på bakken etter nok en redning.
SLØSER'N: Morten Berre.
FRISPARK: Peter Kopteff roper på frispark i duell med David Brocken. Thomas Holm står med ryggen til.