<strong>SEIER:</strong> Jørgen Graabak vant i Lahti. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SEIER: Jørgen Graabak vant i Lahti. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Graabak vant i Lahti

Målfoto-seier for Graabak

Jørgen Graabak gikk et vanvittig langrenn, hentet inn Mario Seidl og Akito Watabe og vant verdenscuprennet i Lahti søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha hoppet 122 meter og startet ett minutt og 14 sekunder bak ledende Seidl, gikk Graabak styggfort i sporet:

Etter 2,5 kilometer hadde han hentet inn 20 sekunder på Seidl. Etter fem kilometer var han bare 28,9 sekunder bak, og etter drøye åtte kilometer hadde nordmannen parkert Seidl, samtidig som Akito Watabe også hadde hentet inn ledelsen til østerrikeren.

Dermed ble det et oppgjør mellom Watabe og Graabak på tampen av langrennet.

På oppløpet ble det en ren spurtduell mellom nordmannen og japaneren. Det måtte målfoto til for å skille Graabak og Watabe, og etter noen nervepirrende minutter ble nordmannen pekt ut som vinner.

Det var hans andre verdenscupseier for sesongen, etter at han også vant i Ramsau lille julaften.

Seidl ble nummer tre, 15,6 sekunder bak Graabak. Espen Bjørnstad endte på den sure fjerdeplassen etter at han gikk ut som nummer tre etter hoppdelen.

Magnus Krog gikk et eksepsjonelt langrenn og endte på 5.plass, etter at han ble nummer 15 på hoppingen. Han var 35 sekunder bak Graabak i mål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer