Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Målgarantien til Odd brutt av FFK-fest

Livsviktig Fredrikstad-seier.

HOCKEYTAKLING: Abgar Barsom suste inn i John Anders Bjørkøy med en hensysløs hockeytakling. Foto: LLINN CATRIN OLSEN / SCANPIX
HOCKEYTAKLING: Abgar Barsom suste inn i John Anders Bjørkøy med en hensysløs hockeytakling. Foto: LLINN CATRIN OLSEN / SCANPIX Vis mer

|||FREDRIKSTAD (Dagbladet.no) FFK - Odd 3-0.

Odd Grenland gikk på sitt fjerde bortetap på rad da FFK sikret livsviktige tre poeng på Fredrikstad Stadion i kveld - og etter 26 seriekamper på rad med scoringer gikk de av banen uten fulltreffere.

Tom Nordlies Fredrikstad har nå et godt grep om kvalikplassen takket være kveldens trepoenger.

- Jeg tør ikke spå hvordan dette ender. NTB får regne ut sannsynligheten for at vi overlever i tippeligaen. Nå skal vi suge på karamellen en stund, før vi tenker på Molde-kampen, sier Nordlie til Dagbladet.

Nedrykkstruede Fredrikstad hadde solid statistikk å vise til hjemme mot Odd. 14 oppgjør på Fredrikstad Stadion mot Odd Grenland, har gitt FFK tolv seiere, to uavgjort og null tap.

- Skulle vært utvist
Fredrikstad var i kveld heldige som fikk fullføre kampen med elleve spillere. Abgar Barsom var farlig nær å bli utvist da han gikk hardt inn i takling med John Anders Bjørkøy midtveis i 2. omgang. Etter å ha fått et litt strengt idømt gult kort etter 50 minutter, kunne det fort endt med et ytterligere gult da tidligere FFK-spiller Bjørkøy ble kvestet mellom Barsom og Everton

- Jeg innrømmer at jeg nok skulle hatt gult kort i den situasjonen, men det første gule jeg fikk skulle jeg aldri hatt, sier Barsom til Dagbladet.

Odd-trener Dag Eilev Fagermo var av en annen oppfatning:

- Agbar Barsom var nok en gang usympatisk utpå banen, da han kjeftet på en John Anders Bjørkøy som lå nede med hodeskade. Han skulle selvfølgelig vært utvist, mener han.

FFK-FEST: Mattias Andersson scoret Fredrikstads første i den viktige seieren mot Odd. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX
FFK-FEST: Mattias Andersson scoret Fredrikstads første i den viktige seieren mot Odd. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX Vis mer

Andersson igjen
Etter en jevn åpning på var det hjemmelaget som åpnet målkontoen. 1. omgang var halvspilt da hjemmelaget fikk frispark på høyrekanten. En perfekt dødball fra Joachim Thomassen endte på pannebrasken til Mattias Andersson som sendte FFK i ledelsen.

Redningsmannen som kom fra Strømsgodset i sommer gjorde dermed sitt tredje mål på like mange kamper på Fredrikstad Stadion. Og det var mer i vente fra «Aristokratene».

- Vi hang bra med de første 25 minuttene, men FFK fikk den nødvendige gnisten da de gikk opp til 1-0, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

For det gnistret av FFK kun seks minutter senere da Everton tok saken i egne hender og skjøt knallhardt i det venstre hjørnet. Odd-keeper Arason måtte ut i full strekk, uten at det hjalp. 2-0 ga FFK den perfekte starten på kampen.

- Everton drev stor idrett her ute idag. Han var til tider eksepsjonelt bra, sier Nordlie, som langt på vei antydet at FFK-ledelsen nå bør gjøre låneavtalen permanent.

Rett i angrep
Rett etter Evertons mål var Odd Grenland nær redusering da Fredrik Gulsvik headet utenfor. Utenom dette maktet ikke Dag-Eilev Fagermos gutter å legge press på vertene før pause.

- Denne sjansen, i tillegg til et par skudd, var det eneste vi leverte på den siste tredjedelen. Det er noe å jobbe med når vi taper 3-0 og skaper så lite, sier en skuffet Fagermo.

Med sedvanlig engasjement pisket Tom Nordie sine spillere til å holde ledelsen ut omgangen.

- Vi kunne fort gått opp til 3-0 før hvilen. Jeg er likevel fornøyd med hva guttene har prestert. Nå gjelder det å holde trykket oppe, sa Nordlie til TV2 i pausen.

TOMMELEN OPP: Tom Nordlies menn skaffet seg i kveld ei luke ned til Bodø/Glimt på direkte nedrykksplass. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX
TOMMELEN OPP: Tom Nordlies menn skaffet seg i kveld ei luke ned til Bodø/Glimt på direkte nedrykksplass. Foto: LINN CATHRIN OLSEN/SCANPIX Vis mer

- I forkant av frisparket forut det første målet var det feil innkast. Abgar Barsom løftet beinet som en miniputt. Ved den andre scoringen skulle Kovacs hatt frispark, mente Fagermo til samme tv-kanal.

Reprisene viste derimot at dette var å trekke det vel langt, og det var helt greit at dommer Ken Henry Johnsen ikke blåste for noe av dette.

Etter pause fortsatte FFK der de slapp i den første. Ti minutter ut i omgangen økte Amin Askar til 3-0 da han først dro av to Odd-spillere for senere å klinke ballen inn ved stolperota, utagbart for Arason.

-Amin har et flott skuddbein, og var sammen med Everton en av våre beste spillere idag, skrøt Nordlie.

Tafatt Kovacs
Odd Grenland hadde ballen mye i 2. omgang, men maktet ikke produsere de store sjansene. En uvanlig tam Peter Kovacs tapte stort sett alt av dueller og så meget utilpass ut på Fredrikstad Stadion.

Sammen med Raio Piiroja hadde FFK-kaptein Jan Tore Ophaug god kontroll på det lille som kom mot ungareren.

- Vi hadde en plan på hva vi skulle gjøre for å sette Kovacs ut av spill. Den som var nærmest skulle gå i kroppen på han, mens Raio skulle sette han ut av spill på dødball. Det lykkes vi med, sier Ophaug til Dagbladet.

FFK sikret seg med seieren fire poengs forsprang fra direkte nedrykk.

Med tapet ser det nå mørkt ut for Odds medaljemuligheter. Skienslaget ligger nå fem poeng etter Stabæk på bronseplass.

- Det er skuffende at vi ligger fem poeng bak Stabæk etter dagens kamp. Det ser tøft ut med tanke på medalje, men vi skal gjøre alt for å vinne de to siste kampene, sier Arni Gautur Arason til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling