LOTTERITILSYNET REAGERER: Hestesport-profilen Malin Berås har fått Lotteritilsynet på nakken på grunn av sin ambassadørrolle for et utenlandsk spillselskap. Nå krever Lotteritilsynet at hun fjerner all reklame - på internett og blant annet på bilen. Foto: Privat
LOTTERITILSYNET REAGERER: Hestesport-profilen Malin Berås har fått Lotteritilsynet på nakken på grunn av sin ambassadørrolle for et utenlandsk spillselskap. Nå krever Lotteritilsynet at hun fjerner all reklame - på internett og blant annet på bilen. Foto: PrivatVis mer

Malin (26) trues med dagbøter på 5000 kroner

Lotteritilsynet reagerer.

(Dagbladet): Lotteritilsynet har i dag sendt et vedtak og krever at hestesport-profilen og montérytteren Malin Berås stopper all markedsføring for spillselskapet Leo Vegas.

Berås trues med dagbøter på inntil 5000 kroner dersom markedsføringa ikke avsluttes innen 9. juni.

PROFIL: Malin Berås ble regnet som en av landets beste montéryttere. Foto: Privat
PROFIL: Malin Berås ble regnet som en av landets beste montéryttere. Foto: Privat Vis mer

- Jeg er ikke så veldig bekymret, egentlig. De har vært i kontakt med min advokat og jeg prøver å ikke tenke så mye på denne saken. Jeg vet at de ønsker å stoppe den kommende festen, men det er et fest som ikke kan stoppes, sier Malin Berås til Dagbladet i kveld.

Fest-stopp Lotteritilsynet krever at Berås fjerner aktiv lenke til spillselskap på egen hjemmeside og at all reklame på annet utstyr blir borte. I tillegg må Berås og Ballroom Gruppen stoppe det planlagte arrangementet «Vegas Party» under Oslo Grand Prix 13. juni.

- Bloggen min kan de ikke gjøre noe med nå. Den er på et .com-domene. Jeg har fjernet all reklame på Twitter og sosiale medier, men bloggen kan de ikke røre, sier Berås til Dagbladet.

KREVER STOPP: Lotteritilsynet og seniorrådgiver Monica Alisøy Kjelsnes. Foto: Lotteritilsynet
KREVER STOPP: Lotteritilsynet og seniorrådgiver Monica Alisøy Kjelsnes. Foto: Lotteritilsynet Vis mer

- Hva tenker du om kravet om å fjerne all reklame?

- Ja, jeg kjører jo en ny Audi med en del reklame. Der må jeg jo følge reglene. Jeg skal følge norsk lov og fjerne det som de kaller ulovlig, sier Berås.

- Påvirker dette samarbeidet med spillselskapet?

- Forholdet mitt til spillselskapet er like sterkt som før og slik vil det fortsette. De er tross alt arbeidsgiveren min og dette truer ikke vårt forhold, sier Berås.

- Ulovlig markedsføring Berås måtte i fjor gi seg som montérytter i Norge. Det Norske Travselskap truet med å inndra lisensen hennes grunnet samarbeidet med spillselskapet. Trusselen førte til at Berås selv sendte valgte å sende inn lisensen.

Lotteritilsynet opplyser følgende til Dagbladet torsdag kveld:

- Vi har sendt dette vedtaket fordi vi har en regel som sier det ikke er tillatt å drive denne formen for reklame. Vi mener Malin Berås bryter disse reglene, sier seniorrådgiver Monica Kjelsnes i Lotteritilsynet til Dagbladet.

TRAV-TRENER?: Malin Berås ser for seg en framtid som travtrener. Foto: Privat
TRAV-TRENER?: Malin Berås ser for seg en framtid som travtrener. Foto: Privat Vis mer

- Reklamen går under det vi kaller ulovlig markedsføring der formålet hennes er å promotere et spillselskap, sier Kjelsnes.

Lotteritilsynet mener også at den planlagte festen strider mot reglene.

- Vi mener festen er en av aktivitetene som innebærer ulovlig markedsføring. Formålet er å promotere Leo Vegas, sier Kjelsnes.

Lotteritilsynet mener det ikke nødvendigvis ikke utgjør noen forskjell at Berås har flyttet bloggen til et .com-domene.

Lotteritilsynet sier i vedtaket at forbudet mot marknedsføring også rammar innholdet på utanlandske nettsider dersom sida har et innhold som er retta mot Norge. I dette tilfellet er nettsida dessuten driftet av en norsk statsborger som bor her i landet.

Berås har ikke lisens som montérytter, men forteller til Dagbladet at hun ser for seg en framtid innen travsporten.

- Jeg fikk faktisk et morsomt brev i dag der det sto at jeg kom inn på travtrener-skolen på Gjøvik. Det er kjempegøy og jeg starter 3. august. Det blir en litt ny vei, men jeg tror framtida mi er med hest. Jeg trenger ingen lisens for å gå på skolen, så får vi se hva som skjer etter hvert, sier Berås til Dagbladet.