Malin (26) trues med dagbøter på 5000 kroner

Lotteritilsynet reagerer.

LOTTERITILSYNET REAGERER: Hestesport-profilen Malin Berås har fått Lotteritilsynet på nakken på grunn av sin ambassadørrolle for et utenlandsk spillselskap. Nå krever Lotteritilsynet at hun fjerner all reklame - på internett og blant annet på bilen. Foto: Privat
LOTTERITILSYNET REAGERER: Hestesport-profilen Malin Berås har fått Lotteritilsynet på nakken på grunn av sin ambassadørrolle for et utenlandsk spillselskap. Nå krever Lotteritilsynet at hun fjerner all reklame - på internett og blant annet på bilen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lotteritilsynet har i dag sendt et vedtak og krever at hestesport-profilen og montérytteren Malin Berås stopper all markedsføring for spillselskapet Leo Vegas.

Berås trues med dagbøter på inntil 5000 kroner dersom markedsføringa ikke avsluttes innen 9. juni.

PROFIL: Malin Berås ble regnet som en av landets beste montéryttere. Foto: Privat
PROFIL: Malin Berås ble regnet som en av landets beste montéryttere. Foto: Privat Vis mer

- Jeg er ikke så veldig bekymret, egentlig. De har vært i kontakt med min advokat og jeg prøver å ikke tenke så mye på denne saken. Jeg vet at de ønsker å stoppe den kommende festen, men det er et fest som ikke kan stoppes, sier Malin Berås til Dagbladet i kveld.

Fest-stopp Lotteritilsynet krever at Berås fjerner aktiv lenke til spillselskap på egen hjemmeside og at all reklame på annet utstyr blir borte. I tillegg må Berås og Ballroom Gruppen stoppe det planlagte arrangementet «Vegas Party» under Oslo Grand Prix 13. juni.

- Bloggen min kan de ikke gjøre noe med nå. Den er på et .com-domene. Jeg har fjernet all reklame på Twitter og sosiale medier, men bloggen kan de ikke røre, sier Berås til Dagbladet.

KREVER STOPP: Lotteritilsynet og seniorrådgiver Monica Alisøy Kjelsnes. Foto: Lotteritilsynet
KREVER STOPP: Lotteritilsynet og seniorrådgiver Monica Alisøy Kjelsnes. Foto: Lotteritilsynet Vis mer

- Hva tenker du om kravet om å fjerne all reklame?

- Ja, jeg kjører jo en ny Audi med en del reklame. Der må jeg jo følge reglene. Jeg skal følge norsk lov og fjerne det som de kaller ulovlig, sier Berås.

- Påvirker dette samarbeidet med spillselskapet?

- Forholdet mitt til spillselskapet er like sterkt som før og slik vil det fortsette. De er tross alt arbeidsgiveren min og dette truer ikke vårt forhold, sier Berås.

- Ulovlig markedsføring Berås måtte i fjor gi seg som montérytter i Norge. Det Norske Travselskap truet med å inndra lisensen hennes grunnet samarbeidet med spillselskapet. Trusselen førte til at Berås selv sendte valgte å sende inn lisensen.

Lotteritilsynet opplyser følgende til Dagbladet torsdag kveld:

- Vi har sendt dette vedtaket fordi vi har en regel som sier det ikke er tillatt å drive denne formen for reklame. Vi mener Malin Berås bryter disse reglene, sier seniorrådgiver Monica Kjelsnes i Lotteritilsynet til Dagbladet.

TRAV-TRENER?: Malin Berås ser for seg en framtid som travtrener. Foto: Privat
TRAV-TRENER?: Malin Berås ser for seg en framtid som travtrener. Foto: Privat Vis mer

- Reklamen går under det vi kaller ulovlig markedsføring der formålet hennes er å promotere et spillselskap, sier Kjelsnes.

Lotteritilsynet mener også at den planlagte festen strider mot reglene.

Fakta: Monté

Monté, også kalt travritt, er travløp der hesten går med sal og rytter istedenfor vogn og kusk, som i tradisjonelle travløp. Monté har lenge vært en del av travsporten i Frankrike, men kom til Norge først i 1999/2000 da de første lisenskursene ble avviklet på norske travbaner. Deretter fulgte det en rekke oppvisningsløp før montéløpene ble tatt med i totalisatorspillet.

Kilde: Travnytt

- Vi mener festen er en av aktivitetene som innebærer ulovlig markedsføring. Formålet er å promotere Leo Vegas, sier Kjelsnes.

Lotteritilsynet mener det ikke nødvendigvis ikke utgjør noen forskjell at Berås har flyttet bloggen til et .com-domene.

Lotteritilsynet sier i vedtaket at forbudet mot marknedsføring også rammar innholdet på utanlandske nettsider dersom sida har et innhold som er retta mot Norge. I dette tilfellet er nettsida dessuten driftet av en norsk statsborger som bor her i landet.

Berås har ikke lisens som montérytter, men forteller til Dagbladet at hun ser for seg en framtid innen travsporten.

- Jeg fikk faktisk et morsomt brev i dag der det sto at jeg kom inn på travtrener-skolen på Gjøvik. Det er kjempegøy og jeg starter 3. august. Det blir en litt ny vei, men jeg tror framtida mi er med hest. Jeg trenger ingen lisens for å gå på skolen, så får vi se hva som skjer etter hvert, sier Berås til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer