Måling: Nordmenn delt om nytt OL

Nordmenn er delt i synet på hvorvidt vi bør arrangere et nytt OL, viser en ny NRK-måling. En tredel er for, en tredel mot, og en tredel vet ikke.

NY FOLKEFEST? Dette bildet er fra forrige gang Norge arrangerte OL, på Lillehammer i 1994. Foto: AP.
NY FOLKEFEST? Dette bildet er fra forrige gang Norge arrangerte OL, på Lillehammer i 1994. Foto: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I målingen, som er utført av Norstat for riskringkasteren, svarer nærmere bestemt 36 prosent at de er positive til et nytt OL. 32 prosent er negative, mens like mange er usikre.

Ordføreren i byen som sist var OL-vertskap i Norge, synes resultatet er oppløftende.

– Det er mer positivt enn jeg kanskje trodde det skulle være. Det er delt, men det vil jeg si er vanlig, sier Lillehammer-ordfører Espen Granberg Johnsen (Ap) til NRK. For 25 år siden sto byen hans for det IOC omtalte som «de beste lekene noensinne».

– Jeg ser at unge mennesker, og folk over store deler av landet, ser at dette er noe som på et tidspunkt kan være bra. Det er et godt utgangspunkt for videre arbeid, sier han.

Folk er mer positive til OL, dersom man bruker eksisterende idrettsanlegg. Det er Johnsen enig i.

– Jeg mener et norsk OL bør basere seg på gjenbruk og nøkternhet og at man ikke bruker mer penger enn det som er nødvendig. Man bør heller bruke pengene på en folkefest enn store investeringer i dyre anlegg, sier ordføreren.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer