Målkalas for topplagene

Keeperne hadde en lite hyggelig 1. divisjonsrunde i går. I alt ble det scoret 38 mål - ti av dem kom i Sandefjord.

-  Det er sånne kamper man drømmer om, men som sjelden skjer, sier Sandefjord-trener Arne Dokken etter 9- 1 mot Vard Haugesund.

Storseirer ble det også til Aalesund over Pors Grenland (6- 0), Start mot Tromsdalen (6- 0) og Moss mot Skeid (4- 0). I gjennomsnitt ble det scoret 4,75 mål i snitt i de åtte kampene.

Dokken vet ikke hva som er grunn til målkalaset, men sier det kan være fotballferien.

Feriebelønning

-  Den som bruker ferien godt, får betalt for det. Vi har trent mye. Dessuten har vi skjerpet oss den siste uka etter tapet i treningskampen mot Pors Grenland forrige søndag.

Sju forskjellige spillere kom på scoringslista for Sandefjord, som til alt overmål spilte det siste kvarteret med ti mann. Da nyervervelsen Ronny Døhli måtte ut, hadde man allerede gjort alle tre byttene.

I Aalesund var trener Ivar Morten Normark i ekstase over at laget hans klarte å riste av seg ferieformen, og starte festfotballen etter en halvtime.

Topp mot bunn

-  Etter at ferierusten var borte, spilte vi veldig bra. Jeg tror spillerne har fulgt mitt råd om å nyte ferie og slappe av, samtidig som de har holdt den fysiske formen ved like.

De tre lagene som scoret flest mål i går, er også 1. divisjons tre tetlag. Av taperne ligger Skeid på tiendeplass, mens Pors og Tromsdalen ligger nest sist og sist.

-  Det var i alle fall stor forskjell på topp og bunn i dag. Men samtidig synes jeg nivået på divisjonen er bedre enn da vi sist var her i 2002, sier Normark.

-  Ikke avgjort

Hans mannskap har skaffet seg fire poengs klaring fra sin andreplass ned til Dokkens menn på tredje. Derfra er det åtte poeng ned til Bryne og Strømsgodset, og enda ett til Kongsvinger. Likevel tror de ikke toppkampen bare vil stå mellom deres lag og ledende Start.

-  Det skal ikke mer enn et par seire til, så er de andre med igjen. Jeg tror ikke medaljekampen er avgjort, sier Dokken.

OVERLEGNE: Sandefjord ga seg ikke før ni baller lå i nettet bak Vard Haugesund-keeperen. Olav Tuelo Johannesen og Fredrik Thorsen jubler stort over målkalaset.