Målkalas i Fredrikstad

Seks mål og ulidelig spennende.

(Dagbladet.no): 10 339 tilskuere fikk god valuta for inngangspengene på Fredrikstad Stadion i kveld. Det eneste som manglet var årets første hjemmeseier.

Rødtrøyene åpnet kampen bra. Borte var nervøsiteten fra kampen mot Odd, og da Markus Ringberg scoret sitt første mål i Tippeligaen etter åtte minutter brøt jubelen løs. Helt til dommeren anullerte målet.

For det ble nærmest stille på stadion da Alexander Ødegaard spaserte Sogndal til 1-0-ledelse. Et ekstremt passivt FFK-forsvar sto og så på at Sogndølen smalt inn målet. På veien hadde han passert ikke mindre enn fire spillere, og brukte den femte til å styre ballen i mål med.

Brennes kveld

Så våknet den tidligere Mossespilleren Simen Brenne. Først tok han fram læreboka til Per Egil Ahlsen og banket ballen i krysset fra 25 meter. Så raget han høyest på en corner fra Roger Risholt og sendte Fredrikstad til himmels.

Go'følelsen varte til langt inn i andre omgang.

Kaotisk Koakou-mål

Sogndal tok mer og mer over i andre omgang, uten egentlig å komme til de helt store sjansene. Ikke før stopperen Raoul Koakou bestemte seg for å score årets mest merkelige mål.

Først skjøt han på hel volley fra atten meter. Den gikk rett i fanget på en medspiller og rett opp i lufta. Fra fjorten meter, og på andre forsøk, gikk det bedre. Da ballen endelig kom ned igjen var Koakou der igjen og banket ballen inn bak en sjanseløs Steinar Sørlie.

FFK var mest opptatt av at det lå en skadd spiller på banen da scoringen kom.

- Det er helt utrolig. Jeg skal være så tøff å si at det dommeren presterte var lavmål, raste Risholt til TV 2 etter kampen. FFK mente dommer Brage Sandmoen burde blåst i forkant av målet på grunn av Simen Brennes hodeskade.

Målfesten fortsatte

Alexander Ødegaard sendte Sogndal i ledelsen igjen, og da må tvilen ha kommet snikende over Østfold.

Men innbytter Dag Frode Hornset fikk srvert et frispark fra kanten, og bordet var dekket. Med sitt første støt på ballen nikket Hornset inn 3-3, og en fortjent poengdeling i Fredrikstad.

<B>MÅLKALAS: Simen Brenne signerte seg på scoringslista i Fredrikstad.