Målkalas i hatoppgjør

LSK slo VIF på La Manga.

(Dagbladet.no): Sju mål - sju spillere. Den store forskjellen mellom LSK og VIF er at de gulkledde spissene vet hvor målet står, for alle Vålerengas mål ble scoret av forsvarsspillere.

Da kan vi begynne å snakke om et nytt spissproblem hos fjorårets seriemestre.

Vålerengas trener Kjetil Rekdal holder på at hans lag stilte med mange juniorer. Blant annet startet både Steinar Strømnes og Glenn Robert for Oslo-klubben, og Mohammed Fellah og Jalal El-Garbi noterte seg også spilletid på banen i La Manga.

Uansett om argumentet holder eller ikke: det var til tider klasseforskjell på lagene.

LSK-trener Uwe Rösler la ikke skjul på at han var overrasket over resultatet.

- Jeg hadde ikke trodd at vi var så gode allerede nå. Vi spilte gjennom midtbanen. Ikke bare langpasninger. Det var en fin mix. Så ja, jeg er overrasket, sier han til Nettavisen.

Kalaset i kveld startet i det 12. minutt. Da hadde ingen av lagene egentlig kommet til noen sjanser. Magnus Myklebust fikk sjansen etter en retur fra Bolthof i VIF-buret, og 20-åringen lot seg ikke be to ganger.

Deretter fikk Jan Derek Sørensen en ganske enkel straffe idømt. Freddy dos Santos var tryggheten selv fra 11-meteren.

JEVN KAMP: VIFs Steinar Strømnes i kamp med Oliver Occean. Sistnevnte scoret for Lillestrøm-laget. Foto: Scanpix
JEVN KAMP: VIFs Steinar Strømnes i kamp med Oliver Occean. Sistnevnte scoret for Lillestrøm-laget. Foto: Scanpix Vis mer

Takk for følget Men så sa LSK takk for følget. Først ut var Robert Koren, som to minutter etter Vålerengas straffe ga kjapt svar. Oliver Occean la ballen tilbake til Koren, som kontant satte ballen i mål fra 16 meter. 2-1 til LSK, men kampen var ikke spesielt ujevn.

Begge lag hadde store sjanser, men rett før pausen var det LSK som nok en gang fant nettmaskene bak Vålerengas keeper Øyvind Bolthof. Oliver Occean tok ballen ned i feltet og scoret fra rundt tolv meter.

Deretter var det stille på La Manga lenge. Først etter tjue minutter med labert angrepsspill fra begge kanter, kunne LSKs lille malteser Michael Mifsud notere seg i dommerens bok.

Ikke for gult kort, men for et godt løp som ble kronet med gjennombruddspasning og scoring.

Opphenting

Men deretter begynte opphentingen, og den var det forsvarsspillerne som stod for. De gule og svarte virket som de hadde kapitulert det siste kvarteret, og det kunne fort endt verre.

På fem minutter hadde Hovi og Johnsen redusert for Vålerenga før LSK stengte buret.

Det ble med skrekken for LSK-forsvaret, og nå er det kanskje gullprat på Åråsen?

Debatt

Hva tror du? Lover dette godt for LSK, eller dårlig for regjerende seriemester? Si din mening!